FORNØYD: Nina Myrland trives godt som gartner blant de nydelige omgivelsene i Botanisk hage.

Nå er det full blomstring i Botanisk Hage

Om du har tenkt deg til Botanisk hage, er det nå du bør ta turen!

Publisert Sist oppdatert

Friske farger treffer øyet hvor enn man ser, lyden av fuglesang og duften av nyklipt gress legger seg som et slør over hagen. Det er ingen tvil om at sesongen er i full sving.

KIRSEBÆRALEEN: Langs stien i hagen kan man vandre under nydelige kirsebærtrær.
LOMMETØRKLETREET: Dette treet har den siste tiden vært svært populært.

I Oldemors hage står gartner Nina Myrland og luker i et av de store bedene. Hun er omringet av villtulipaner, ballblomer og pinseliljer. Benkene i Oldemors hage fylles opp med gode samtaler og nytes av kaffedrikkende personer som leser i bøkene sine.

Den Botaniske hagen deles inn i flere ulike tematiske avdelinger, med alt fra tropisk regnskog til alpint fjell-landskap.

– De tre mest populære stedene å besøke akkurat nå er Fjellhagen, Oldemors hage og Urtehagen, sier Myrland.

Gartneren peker bort på ulike trær som hun mener også er verdt å ta en titt på.

– Lommetørkletreet har vært veldig populært den siste tiden, også kirsebæralléen er verdt å få med seg, sier Myrland ivrig.

Etter en lengre periode med regnvær, har det nå snudd og blitt plussgrader og sol. Dette er grunnen til at det skjer så mye i hagen akkurat nå. Myrland forteller også at etter 17. mai helga har de kunnet se stor utvikling i hagen.

Oldemors hage

Myrland retter på capsen for å skygge bort sola. Hun rusler bortover langs bedet og forteller kort om flere av de ulike sortene som er plantet.

– Hvilken blomst er din favoritt?

PIONFAMILIEN: Flere forskjellige pinoer vokser i Oldemors hage.

– Det må nok være villtulipaner og ballblomer, sier Myrland og peker dem ut.

Likevel sliter gartneren med å bestemme seg, hun synes nemlig alt er vakkert.

I Oldemors hage vokser plantene opp igjen år etter år. For 13 år siden startet prosjektet med å hente inn planter som var 50 år og eldre. Plantene er hentet inn fra ulike hager i Østlandsområdet, der kriteriet for utvelgelsen var at de skulle ha en kjent historie fra 1950-tallet eller tidligere.

– I Oldemors hage finner du flere av de tradisjonelle sortene som folk kan kjenne igjen, sier Myrland.

Det er flere som har tatt turen ut denne solskinnsdagen. Gressletta som ligger utenfor Oldemors hage begynner å fylles opp av venner, pikniktepper og barnevogner. Hagen har en lun og behagelig atmosfære, og det merkes at alle er der for å nyte de friske omgivelsene.

Uvelkomne gjester

Botanisk hage er åpent for alle, hver dag mellom 07.00 og 21.00. Likevel er det noen som ikke er fullt så velkomne. Myrland kunne nemlig fortelle om to rådyr som har vært inne i hagen på kveldstid og forsynt seg av tulipanene. Akkurat dette faller ikke i god jord hos gartnerne.

Powered by Labrador CMS