KAFFEPAUSE: Sofie Grøv Skramsett (22) og Hanna Grøv Skramsett (25) tar en velfortjent kaffepause på hjemmekontoret i den frodige oasen de har laget seg i leiligheten de bor i på Grønland i Oslo.

Blomstrer på hjemmekontor i Tøyengata

Søstrene Hanna Grøv Skramsett (25) og Sofie Grøv Skramsett (22) har over 50 grønne planter i sin lille leilighet på Grønland. Det løfter stemmingen på hjemmekontoret.

Publisert

– Det er en god følelse å ta vare på noe, spesielt nå som man er så isolert. Det gir inspirasjon og energi når man sitter hjemme med eksamen i vintermørket under corona, sier Hanna Grøv Skramsett.

En givende hobby

De seneste årene har trenden med grønne planter eksplodert. Søstrene Hanna Grøv Skramsett og Sofie Grøv Skramsett fra Skien har til sammen over 50 grønne planter i leiligheten sin i Tøyengata i Oslo.

– Det krever litt arbeid, men det er deilig! Man kan for eksempel høre på musikk eller podcast mens man vanner og steller plantene, det er litt som meditasjon, sier Sofie Grøv Skramsett.

PLANTESTELL: Sofie trives godt med å stelle plantene og synes det bidrar til en pause i hverdagen.

Hun forteller at det kan ta over en time å få vannet og sprayet alle plantene, men at det er en skikkelig givende hobby.

– Det er også utrolig gøy hver gang det kommer nye skudd, da vet man at man gjør noe riktig og at planten trives, forteller Sofie.

Levende interiør

I løpet av det siste året har søstrene fra Skien kjøpt over 30 planter. Interessen begynte for alvor i mars 2019 da de flyttet til Grønland. Det har utviklet seg til å bli en viktig felles interesse. Sofie mener interessen blant annet kommer fra moren deres som alltid har holdt på med planter og hage.

– Planter og mat er nesten det eneste vi har brukt penger på det siste året, forteller Sofie.

Hun synes planter er en viktig del av interiøret og at de har en like viktig funksjon som møbler, om ikke viktigere.

– Leiligheten blir mer fargerik, organisk og levende med masse planter, og det er noe som er lettere å bytte ut og forandre på oftere enn møbler, mener Sofie.

Som å ha en baby

GRØNT INTERIØR: Alle rom i leiligheten er fylt med store grønne planter.

De er begge enige om at den største utfordringen med å ha så mange planter er at det er litt som å ha en baby.

– Man må passe på og følge opp hele tiden. Om man er bortreist en lengre periode må man helst ha noen til å komme og vanne og stelle dem, sier Hanna.

En voksende trend

Hanna, den eldstes søsteren, jobber nå på blomsterbutikk ved siden av studiet. Hun kan fortelle at det merkes at trenden med grønne planter stadig vokser, og at flere og flere kommer for å kjøpe både store og krevende planter.

– Mange med lite kunnskap fra før kommer innom for å kjøpe spesifikke planter de har sett på instagram, forteller hun.

Monstera, Strelitzia og Fiolinfiken er blant favorittplantene til søstrene. Disse plantene er svært populære og befinner seg nå i mange norske hjem.

Hanna synes det er positivt at det er en voksende trend, men tror dessverre også at folk kjøper mange planter for så å ende opp med å kaste dem når de begynner å bli slappe eller få brune blader, i stedet for å sette seg inn i hvordan man tar vare på dem.

Powered by Labrador CMS