Her sorterer Torunn Grymer avisene som naboene har levert til blomsterbutikken
Her sorterer Torunn Grymer avisene som naboene har levert til blomsterbutikken

Blomsterbutikk på Kampen - Vi trenger aviser

På døra til den lokale blomsterbutikken «Blomsterenga», henger det stadig vekk et skilt med «Vi trenger aviser». Nå viser naboene sin støtte.

Publisert Sist oppdatert

Den lokale blomsterbutikken har i 11 år sørget for at innbyggerne på kampen får tak i fine blomster til enhver anledning. De har blitt en stor del av det lokalet miljøet, og har gjort seg kjent med naboene. Nå ønsker de å bli mer miljøvennlige, og spør naboene om hjelp.

Lokalt miljø og lokale kunder.

I et gult koselig trebygg på kampen finner du butikken Blomsterenga. Lokalet er ikke så stort, men med sin maksimale stil gir det en stor sjarm. Butikken ligger rett ved Kampen kirke, og har et lite lokalt miljø med mange lokale kunder. Torunn Grymer er ansatt hos Blomsterenga, og er veldig takknemlig for naboene i området.

- Covid gjorde at vi fikk et tettere miljø med naboene, ettersom det var jo ingen som gikk lengre enn hit. Vi satte også opp blomster ute, med en vipps butikk så folk bare kunne ta. Det er veldig sjeldent ting bare blir borte. Vi stoler på folkene i nærmiljøet og de stoler på oss, forteller hun.

Vi trenger aviser

Blomsterenga putter skilt i vinduene der de spør nærmiljøet om aviser
Blomsterenga putter skilt i vinduene der de spør nærmiljøet om aviser

Vanligvis blir det brukt store mengder plast hos blomsterforretninger. Dette er noe Blomsterenga har lyst til å kutte ned på, og med hjelp av naboene i nærmiljøet har de allerede klart å kutte ned på mengden plast brukt. De setter nemlig opp et skilt i vinduet der de spør om avsier fra naboene rundt på kampen.

- Folk kommer med aviser med engang de har muligheten og vil støtte oss, så vi er veldig takknemlige for all hjelpen vi får. Vi hadde et skilt oppe i rundt 2 døgn nå før vi måtte ta det ned siden vi fikk så store mengder aviser, forteller Torunn Grymer til Oslo Nytt

Vanligvis blir det brukt en tynn form for isopor til å pakke inn blomster, men med støtte og hjelp fra de i nærområdet blir det nå brukt avispapir i stedet.

- Avisene får levd en runde til og gjort mer nytte for seg. Det er både økonomisk og mer miljøvennlig

Takknemlig for Naboene

Samtidig som de er en interflora forhandler, er de også en lokalbutikk. Blomsterenga er veldig takknemlig for alle som handler hos dem, og hjelper til når det trengs.

- Alle hjelper hverandre her, noe som er veldig koselig. Mange av de som bor er her opptatt av at det skal være en levende bydel, ikke bare et sted man bor også drar man på jobb og handler et annet sted. Vi er et lokalmiljø som står sammen, vi handler mat av butikkene i nærheten og de handler blomster av oss.

Powered by Labrador CMS