MANGFOLD: Mennesker i alle aldere deltok i konkurransene på Skur 13. Foto: Sigurd Nordmo

Mangfold på hjul

Fredag 30. november inviterte Skur 13 i Oslo til Superfredag for skatere og sykelister i alle aldere.

Publisert Sist oppdatert

Med godt oppmøte, ivrige deltakere og initiativtakere som hadde forberedt seg godt var det duket til en kveld preget av god stemning på Skur 13 på Tjuvholmen. Arrangementet ble åpnet med en konkuranse for skatere og deretter slapp andre grener til.

Fokus på mangfold

Fredrik Bratt (36) er driftskoordinator i Oslo Skateboardforening og arrangør av Superfredagen på Skur 13.

IVRIG ARRANGØR: Fredrik Bratt delte ivrig ut premier under arrangementet. Her vinner Adrian (9) et par sko etter en kjempeinnsats på rampen. Foto: Sigurd Nordmo

- Mangfold er nøkkelordet her på Skur 13. Om man nettopp har startet å stå på brett eller er tidligere proff, spiller ingen rolle. For oss er det viktig at alle føler seg velkomne, uansett hvem man er, forteller Bratt.

Skur13 er driftet av Oslo Skateboardforening uten støtte fra Oslo kommune. Bratt forteller at han og hans kolleger i Oslo Skateboardforening jobber knallhardt for å opprettholde tilbudet.

- Vi forsøker å holde prisen så lav som mulig. Skur 13 ble bygget i 2016 i anledning X-GAMES og vi ble nærmest velsignet med parken når lekene var ferdig.

I motsetning til de fleste andre skateparkene i området er Skur 13 åpent for andre idretter i tillegg til skateboard. Det er mange som driver med BMX og inlines og Bratt legger nok en gang vekt på at alle er velkomne.

Tilfredsstilte deltagere

Varg André Holst og Marius Evensen var to av de flere titalls deltakerne som møtte opp denne fredagen. De driver med sykkelsporten BMX og er derfor ikke velkomne i de andre parkene i området.

DRØMMEN: Mange av deltakerne har en visjon om å nå langt og X-GAMES er for mange en drøm som ikke virker alt for fjern når de er på Skur13. Foto: Sigurd Nordmo

- Skur 13 er vår eneste mulighet til å drive med BMX på vinteren. Vi tilbringer ekstremt mye tid her og vet at gutta som driver stedet gjør en kjempejobb for å opprettholde tilbudet, forteller de fartsglade guttene i starten av 20-åra.

Varg og Marius gir uttrykk for at BMX-sporten betyr mye for dem. De beskriver det som en utfordrende og krevende idrett, men også at den gir dem en form for mestringsfølelse og fungerer som terapi.

- Når vi sykler fokuserer vi kun på syklinga. Man glemmer hverdagen litt og det gis rom for en pause.

Guttene forteller videre at arrangementer som Superfredagen knytter miljøet tettere sammen. De har ingen problemer med at litt mer uerfarne barn også deltar.

Powered by Labrador CMS