ARBEIDET HAR BEGYNT: Gravingen utenfor bygget er allerede godt i gang. Høsten 2024 skal det stå ferdig seks nye blokker i Lørenveien.
ARBEIDET HAR BEGYNT: Gravingen utenfor bygget er allerede godt i gang. Høsten 2024 skal det stå ferdig seks nye blokker i Lørenveien.

Delte meninger rundt nytt boligprosjekt på Løren

Til høsten begynner rivningen av Lørenveien 51, et gammelt kontorbygg, som skal gi Løren 258 nye boliger. Ikke alle beboerne i området er like glade for dette.

Publisert

I flere nabolagsgrupper på Facebook florerer det av både positive og negative kommentarer om det nye boligprosjektet som har fått navnet «Gregers kvartal». Prosjektet utvikles av Usbl i samarbeid med Eiendomsplan.

«Løren er ikke klar for å ta imot så mange mennesker», skriver en beboer i et innlegg på Facebook.

«Disse blokkene blir alt for høye og vil ta mye av utsikten min. Kort sagt: farvel til utsikt mot Holmenkollen. Helt utrolig at Oslo kommune godtar dette», skriver en annen.

Ser begge sider

ENGASJERT: Lørenbeboer Philip Bergersen er positiv til prosjektet så lenge infrastrukturen blir tilpasset.
ENGASJERT: Lørenbeboer Philip Bergersen er positiv til prosjektet så lenge infrastrukturen blir tilpasset.

En som har fulgt med i diskusjonen er Lørenbeboer Philip Bergersen (28). Han har i de siste to årene bodd på Løren og er nærmeste nabo til det nye prosjektet «Gregers kvartal». Han forteller at han ser både fordelene og ulempene med at det nå kommer ytterligere seks nye blokker på Løren.

— Fordelen med at befolkningen øker enda mer er at det vil tiltrekke flere oppstartsbedrifter, flere restauranter, uteplasser og butikker. Det er jo positivt at flere vil bidra til utviklingen av Løren.

Bergersen påpeker at han er positiv til at det bygges flere nye leiligheter. Han mener derimot at det er viktig at infrastrukturen blir tilpasset etter hvor mange mennesker som bor i området.

— På posten på Meny har det flere ganger vært kø langt ut døren og ut på Løren Torg, og det blir jo ikke akkurat bedre jo flere som flytter hit. Heldigvis åpnet de en PostNord avdeling nå i høst litt lenger oppe i gaten for at det ikke skal bli så mye trykk. Det er sånne tiltak som må iverksettes for at det skal fungere. Så lenge ting blir tilpasset, så er jeg positiv.

Han forteller at sameiet han bor i har fått regelmessig oppdateringer fra Usbl og det ser han bare på som noe positivt.

— Gjennom styret har også vi nærmeste naboene fått kommet med tilbakemeldinger til planforslagene.

Enorm befolkningsvekst

I løpet av de siste årene har Løren hatt en enorm befolkningsvekst og er det området i bydel Grünerløkka det bor flest i. Fra å være et industriområde, som Løren var før, har det nå blitt et moderne og populært boligområde for mange.

VISNINGSSENTER: På Gregers kvartaler det satt opp et visningssenter hvor publikum kan booke tid sammen med megler. Ifølge Usbl er 83% av boligene allerede solgt.
VISNINGSSENTER: På Gregers kvartaler det satt opp et visningssenter hvor publikum kan booke tid sammen med megler. Ifølge Usbl er 83% av boligene allerede solgt.

Ifølge Usbl er 83% av boligene på «Gregers kvartal» allerede solgt og planen er at boligene skal stå ferdig i tredje kvartal 2024.

— Hvordan vil det bli å bo så nære en byggeplass i tre år?

— Det vil jo merkes veldig når det står på, men sånn er det jo bare. Når den siste gamle blokken her blir borte, vil det forhåpentligvis bli lenge til det blir noe mer byggestøy igjen. Tre år med støy skal jeg nok klare, forteller Bergersen med et glimt i øyet.

Naturlig sted

Pressekontakt i Usbl, Liv Krabbe Kyvåg, forteller til Norgesnytt at Løren er et naturlig sted for Usbl å være med å utvikle fordi området er i vekst og det er mange som ønsker å bo der

Hun har fått med seg reaksjonene fra beboerne i området, men forsikrer at stedet vil tåle enda flere boliger og flere mennesker.

Pressekontakt i Usbl, Liv Krabbe Kyvåg.
Pressekontakt i Usbl, Liv Krabbe Kyvåg.

— Kommunens reguleringsplan tar hensyn til behov for infrastruktur og dette er en del av den planmessige byutviklingen som Oslo kommune foretar. Vi og andre boligutviklere forholder oss til rammebetingelsene og tilpasser boligprosjektene ut fra dette i lys av de retningslinjene som foreligger i området, sier Kyvåg.

— Hva mener dere dette boligprosjektet kan tilføre Løren?

— Gregers kvartal er et flott prosjekt med gode kvaliteter. Det ligger på en attraktiv beliggenhet, og er et prosjekt vi har vært opptatt av å tilføre det lille ekstra, hvor det er lagt vekt på det arkitektoniske utseende til bygningene. De lettstelte leilighetene vil ha høy kvalitet, heis og flotte takterrasser med utsikt utover byen. Kvartalet får også et stort gårdsrom med utearealer for beboerne, en barnehage og et nytt offentlig torg, forteller pressekontakten.

Powered by Labrador CMS