JUL I DRAMMEN: Barn og voksne er samlet på skøytebanen for å se et lite utdrag fra Juleskurken.

«Jul i Drammen»
ble en suksess

Etter en lang planleggingsperiode har Drammen kommune endelig organisert Jul i Drammen. Øverste del av torget var satt av til boder og den årlige skøytebanen.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lengre planleggingsfase arrangerte Drammen kommune sin første «Jul i Drammen». Med utvidet åpningstider ønsket arrangørene alle borgere velkommen. På arrangementets nettside Drammen.no, var det fullspekket program og gøyale aktiviteter for både barn og voksne. Inspirasjonen til arrangementet fikk de fra teaterstykket Juleskurken som ble vist på Drammen teater.

Nøye på utvelgelse

Det var hele 40 søkere som søkte om å sette opp bodene sine, men ikke alle har vært like heldige. Komiteen har ønsket variasjon blant utstillere. Jorunn Knudsen er en av de heldige som fikk stille ut produktene sine. Hun har støpt glass siden 1985, men har aldri stilt ut i Drammen - i år er det første gang.

Søkte du for å kunne sette opp boden din?

– Ja, jeg søkte og jeg så de annonserte etter utstillere. Det tok litt tid fra jeg søkte til jeg fikk svar. Når jeg fikk svar, hadde jeg fått plass. Jeg var en av 40 søkere som hadde søkt og jeg var en av de heldige som ble plukket ut. De var nøye på hvem av søkerne som kunne stille ut, de så litt an hvilke ulike produkter det var, slik at det ikke ble for mye av det samme.

UTSTILLER: Jorun Knudsen har vært glassarbeider siden 1985. Dette er hennes første utstilling i Drammen.

Prøveprosjektet

Byen vår Drammen (BVD), er de som arrangerer «Jul i Drammen», de har planer om å arrangere dette hvert år for de neste fem årene. Den lokale avisa Drammens Tidende, hadde vært og intervjuet de angående arrangementet, og de kunne fortelle at de ikke hadde hørt noen andre snakke om et slikt julearrangement.

Bondens Marked er allerede tilstede og den lokale lefsebakeren «Tynnlefser for Nordland» er en av utstillerne. Damene Anette Flåten og Ellinor Edwardsen har vært på Bondens Marked i lang tid.

– Jeg syns det er veldig koselig, og veldig bra at de har fått til ett julemarked i år. Og spesielt at de får det til byene. Det er også alltid koselig med julemarked, sier Flåten.

UTSTILLERE: Anette Flåten (t.v.) og Ellinor Edwardsen (t.h) er har solgt lefser i lang tid. De holder til i Holmestrand.

Arrangementet var en suksess

Louise W. Prestgard er en av lederne bak arrangementet. I et intervju tatt over e-post, svarer sistnevnte følgende:

«Det var en suksess til å være år én, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra dem som stod i bodene, publikum og næringslivet i Drammen.

Antall besøkende i sentrum økte dramatisk i desember, og det var svært gledelig å se at så mange folk hygget seg i byen. Butikker og restauranter melder om økt omsetning. Vi har allerede startet planleggingen av neste «Jul i Drammen», så dette har kommet for å bli.»

Powered by Labrador CMS