PARTNERE: Gertjan de Snaijer og Jannicke Roll har jobbet side om side i flere år og trives svært godt sammen.

Bondens marked inntok Grünerløkka etter koronapause

Etter at de måtte avlyse påskemarkedet, er Bondens marked nå tilbake. Gertjan de Snaijer er glad for å møte kundene igjen.

Publisert Sist oppdatert
PÅ PLASS: Flere boder sto klare for å ta imot kunder. Markedet er korona-tilpasset og alle som kommer må holde god avstand.

I helgen kunne man lukte reinsdyrburger og fersk geitost i hele området rundt Birkelunden. Med en rekke smittevernstiltak på plass, og klarsignal fra bydelsoverlegen, kunne Bondens markeds bønder nok en gang innta bodene sine.

Med håndsprit på hver disk sto de klare med smaksprøver, produkter og detaljert informasjon om dyrenes velferd. Randi Ledaal Gjertsen, som er daglig leder for Bondens marked, er glad for å være tilbake og forteller at de har gått gjennom en usikker tid.

– Vi måtte blant annet avlyse påskemarkedene våre, som vi ser på som vårhøydepunktet, men nå er vi heldigvis tilbake, sier Gjertsen.

Møte mellom kunde og bonde

ENDELIG TILBAKE: Line Uldal, daglig leder i Bondens marked i Oslo og Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge, er glade for å være tilbake.

Gjertsen mener Bondens marked er en viktig arena for bærekraftig og etisk matproduksjon.

- Vi kommer inn til byene og skaper en møteplass mellom kunde og bonde. Her kan kundene få vite alt om hvordan dyrene har hatt det og hvordan maten er produsert, og det utveksles tips og råd om gode oppskrifter. Det er veldig fint å se, smiler hun.

En av bøndene som er glad for å være tilbake etter koronaoppholdet er Gertjan de Snaijer. De Snaijer har med seg både kjøtt, brunost og gulost fra gården sin Ommang Søndre som ligger på Løten. Han har vært en del av Bondens marked siden 2004 og trives godt med det.

– Det er viktig for meg å møte kundene og dette er en god mulighet for meg til å fortelle om produksjonen og om hvordan dyra har det, forteller han.

Gjør det for dyrene

På laget har de Snaijer med seg Jannicke Roll som hjelper han med salg. Hun er også frivillig på gården en gang i uka. Jannicke deler ut smaksprøver av ost mens hun forteller om hvorfor hun er med på initiativet.

– Jeg vil det beste for dyra og for jorda vår, sier Roll.

Hun mener selv at man kan smake om produkter er laget med kjærlighet og omsorg, og oppfordrer alle til å sette pris på gode måltider og å sette seg inn i hvor maten man spiser kommer fra.

UTDELING AV SMAKSPRØVER: Jannicke Roll deler ut smaksprøver av forskjellige oster til alle kundene som stikker innom boden.

Utendørs matbutikk

De ulike markedene vil ha forskjellige løsninger når det kommer til plass, og det blir ikke tatt inn veldig mange av gangen. I tiden framover vil det altså, med enkelte forbehold, være mulig å besøke markedet på relativt normalt vis.

– Vi er som en stor utendørs matbutikk og de holder jo heller ikke stengt, så dette skal gå helt fint, forsikrer Gjertsen.

Powered by Labrador CMS