STOR BRANNSLUKKING: Her står flammene ut fra en bygning i Ullevålsveien på St. Hanshaugen. Brannvesenet jobbet på spreng for å slukke brannen.

Stor brann på loft i Ullevålsveien

Klokken 01:26 natt til fredag ble politiet varslet om brann på St. Hanshaugen. 

Publisert Sist oppdatert
SLUKKING: Brannvesenet i stor slukking. Flammene treffer nesten Kirken til høyre.

En dramatisk brann brøt ut på et loft i Ullevålsveien på St. Hanshaugen natt til fredag. Politiet varslet om brannen klokken 01:26, og situasjonen utviklet seg raskt til en potensielt katastrofal hendelse.

Bygården som ligger i nærheten av St. Hanshaugen park, ble fylt av røyk mens flammene spredte seg på loftet. Redningspersonell var raskt på stedet.

Omtrent 30 personer ble evakuert fra den brennende bygningen, fortalte operasjonsleder Per-Ivar Iversen til NTB. Det ble meldt om at kun en person hadde fått i seg røyk, og ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Fare for spredning 

Det var fare for at brannen skulle spre seg til Markus Kirke.

DRAMATIKK: Brannvesenet dukket fort opp da de fik vite om brannen 01:26.

Brannvesenet mobiliserte intenst. Vaktkommandør Rune Elstad uttalte til NTB at situasjonen var svært alvorlig med hele loftet stående i brann. Seksjonen hadde 16 brannbiler på stedet, og de hadde også fått bistand fra brannvesenet i nabokommunene.

Flere ble bekymret 

Det var flere som fikk med seg hendelsen. En av disse var Thea Mørch.

- Det begynte å brenne sånn rundt 01:20, det var masse røyk og masse folk ute, sier Mørch.

Hun forteller hvordan brannen plutselig eskalerte, men takket være rask respons fra brannvesenet, ble den slukket overraskende fort.

Det gikk hardt utover bygningen.

- Nå er taket helt falleferdig og det ser ikke bra ut, sier Mørch.

VITNE: Thea Mørch

- Det var masse ambulanse og politi her, vi skjønte ingenting og det var flaks at vi var våkne egentlig, vi ble veldig bekymra men glad vi fikk det med oss, for man hørte ingenting, sier Mørch

Årsak

 Politiet har enda ikke funnet en brannårsak. 

Silje Tamara Daugstad, stab for kommunikasjon i Oslo politidistrikt, forteller at det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til brannen. 

- Det vil trolig ta tid før de kriminaltekniske analysene kan gi noe tydelig svar, sier Daugstad. 

Ifølge NRK/NTB skulle brannen vært slukket 04:09 fredag morgen, og kirken var skånet. Klikk nedenfor for å se hvordan brannen sto ut fra bygningen.

Stor brann på St. Hanshaugen natt til fredag.

 

 

 

Powered by Labrador CMS