UENIG: Emilie Andresen er ikke enig i Ruter sitt nye forslag om trikk i Skovveien.
UENIG: Emilie Andresen er ikke enig i Ruter sitt nye forslag om trikk i Skovveien.

Uenigheter om ny trikketrasé på Frogner

Da Ruter foreslo omregulering av Skovveien fra offentlig kjørebane-veigrunn til gate med trikketrasé, fikk beboerne på Frogner i Oslo nok.

Publisert

Emilie Andresen (29) er én av beboerne som er skeptisk til forslaget fra Ruter. Hun omtaler gaten som Oslos vakreste og forstår ikke hvorfor det skal bli trikketrasé der.

— Vi har allerede en buss som kjører her døgnet rundt, i tillegg til at det går to trikker i gaten under og over. Det er unødvendig med enda en trikk, forteller hun.

GÅR TRIKK I GATEN NEDENFOR: Beboerne mener det er unødvendig med trikk når det allerede går en i Frognerveien.
GÅR TRIKK I GATEN NEDENFOR: Beboerne mener det er unødvendig med trikk når det allerede går en i Frognerveien.

Underskriftskampanje

Andresen har bodd i området en kort periode og har nå engasjert seg ved å skrive under på underskriftskampanjen som pågår: «Nei til trikk i Skovveien.» Underskriftskampanjen ble opprettet tidlig i vinter av Velforeningen og vil opphøre i mai 2021. På kort tid har over 800 personer skrevet under.

— Jeg syns det er veldig bra at folk engasjerer seg. At såpass mange skriver under, viser at mange bryr seg om den fine gaten vi bor i, forteller hun.

Skovveien, som ligger i Bydel Frogner i Oslo går fra Bygdøy allé til Josefines gate ved Uranienborg kirke. Andresen beskriver gaten som rolig og fredelig. Hun sier at en trikk vil gjøre skoleveien til barna farligere.

ROLIG GATE: Andresen beskriver Skovveien som en rolig gate og mener trikk vil føre til mer støy.
ROLIG GATE: Andresen beskriver Skovveien som en rolig gate og mener trikk vil føre til mer støy.

— Det er tre skoler og flere barnehager i nærheten. Trikken vil gjøre at det blir farligere å sende barna ut i gaten alene.

— Vi kommer også til å bli plaget med mye støy om det kommer trikk. Selv om bussen kjører her og gatene er fulle av parkerte biler, er det vanligvis stille og rolig her.

Forstår motstanden

Pressevakt i Ruter, Cathrine Myhren, forteller at hun forstår motstanden til beboerne i Skovveien. Hun fastslår at det har vært møter med både politikere og befolkningen i bydelen, og på grunn av motstanden har det blitt forsinkelser i prosessen.

— Vi er kjent med reaksjonene blant beboerne i Skovveien. Det er forståelig at folk reagerer på forslag om omregulering av veien der de bor. Saken ligger til behandling hos Byrådet, og planleggelsene er lagt frem for Bystyret, forteller Myhren.

Hensikten med flytting av trikken, er ifølge pressevakten å etablere en attraktiv bygate og trikketrasé slik at Briskebylinjen kan trafikkeres av nye trikker. Hun legger til at beboerne også har fått brev med mulighet til å komme med innspill og høringssvar til planforslaget.

— Får håpe på det beste

Andresen på sin side håper underskriftskampanjen og plakatene som er hengt opp i gaten vil hjelpe, og at enda flere signerer og støtter oppropet.

— Vi får håpe på det beste, men forvente det verste, sier hun spøkefullt.

Powered by Labrador CMS