Snøkaoset skaper problemer i kollektivtrafikken

Onsdag morgen opplever Ruter problemer knyttet til snøkaoset som har rammet Oslo de siste ukene. Flere bane-og busslinjer er innstilt, togtrafikken er også påvirket.

Publisert

Snøværet som har truffet Oslo de siste dagene har skapt problemer for Ruter og kollektivtrafikken. Biler står nedsnødd langs gatene, og brøytemannskap kjemper mot været for å måke gatene.

Ruter oppfordrer folk til å holde seg hjemme i dag. «Dersom du likevel må reise, oppfordrer vi til å planlegge i svært god tid og sjekke reiseplanleggereren», Skriver Ruter på sine nettsider.

Foreløpig ingen ekstra kollektivmidler

Oslonytt har vært i kontakt med Ruters pressevakt Sofie Bruun som opplyser om at det foreløpig ikke vil settes inn ekstra busser for å hjelpe på situasjonen. 

– Det har vært store forsinkelser og innstillinger på samtlige bussruter, men vi tror at de midlene vi har tilgjengelige vil være nok til at det løsner med tid, sier Bruun.

Innstillinger på Trikk og T-banen

 Trikk og T-banen opplever også utfordringer knyttet til været. 

Flere trikker er forsinket, og kjører med redusert kapasitet. 

Flere T-banelinjer er også innstilt.

Slik er kollektivtrafikken tidlig torsdag

De fleste linjene kjører som normalt torsdag morgen. Det er enkelte linjer som T-banens linje 1 som er innstilt grunnet vanskelige værforhold.

Over 20 trikkelinjer har også blitt innstilt torsdag morgen, melder Ruter.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS