Michelle Kapstad og Tomme Håland viser frem det gamle hvelvet, hvor du nå finner butikkens klesavdeling.
Michelle Kapstad og Tomme Håland viser frem det gamle hvelvet, hvor du nå finner butikkens klesavdeling.

Dette er trolig byens billigste bruktbutikk

Da M&E Second Hand åpnet dørene i Grensen for første gang i November, var køen utenfor mange meter lang. Det er kanskje ikke så rart - butikken byr nemlig på et stort utvalg varer, til en svært god pris.

Publisert

Vi ankommer bruktbutikken like etter åpningstid torsdag formiddag. Likevel er butikken allerede i ferd med å fylles opp av ivrige kunder som jakter etter brukte skatter.

Det store lokalet tilhørte i sin tid Aker Sparebank, og bærer enda preg av dette - i hovedsak på grunn av de gamle hvelvdørene som befinner seg midt i butikken.

Klesavdelingen befinner seg på innsiden av hvelvet, og her kan du finne brukte klær i god stand til voksne og barn for under hundrelappen. Tar du hele runden vil du også finne alt fra plater og instrumenter, til interiør og leker.

Billige, brukte skatter

M&E Secondhand er trolig en av de billigste bruktbutikkene i Oslo. Michelle Kapstad forteller at de priser varene lavt, fordi de ønsker å være en butikk for folk flest.

– Vi har lyst til at flest mulig skal kunne handle hos oss. Vi tror på gjenbruk, og det å kjøpe brukt til gode priser. Og så ønsker vi så klart å være snille da, ler hun.

Bærekraftig butikk til veldedige formål

Bruktbutikken er et samarbeid mellom Maritastiftelsen, som blant annet driver med rusforebyggende arbeid, og Erikshjälpen, som er en barnerettighetsorganisasjon.

Gjennom butikken får også mennesker med ulike utfordringer arbeidstrening, og alt overskudd går til organisasjonenes sosiale arbeid.

– Vi er tre faste ansatte i butikken på Grensen, og i tillegg til at mennesker fra NAV og kriminalomsorgen får arbeidstrening hos oss, har vi flere frivillige i alle aldre, forteller Kapstad.

Klesavdelingen i M&E Second Hand Grensen.
Klesavdelingen i M&E Second Hand Grensen.

Hovedbutikk

M&E åpnet sin første butikk på Ensjø i 2018, men flyttet i 2021 til et lokale på Hasle. Der finner du hele 2000 kvm med gjenbruk, noe som gjør at denne butikken har et større utvalg av møbler og store ting enn det sentrumsbutikken har.

Butikken på Hasle har varemottak, så det er her varene taes imot og prises før noe sendes videre til butikken i Grensen.

Maritastiftelsen

Organisasjonen jobber profesjonelt med mennesker i alle faser av risikiosonen for rus, prostitusjon, kriminalitet og andre livskontrollerende utfordringer.

Ettervern, arbeidsttrening, foredrag og verdiformidling er noen av de forebyggende og rehabiliterende tiltakene organisasjonen jobber med.

Maritastiftelsen bygger på et kristent menneskesyn, og nestekjærlighet står derfor svært sentralt i deres virksomhet.

Erikshjälpen

Barnerettighetsorganisasjonen er en svensk organisasjon, som ut fra FNs barnekonvensjon kjemper for at barn som lever i fattigdom og en utsatt situasjon skal få et bedre liv.

De arbeider i 18 land, med fokus på barns rett til utdanning, helse, trygghet og beskyttelse. Erikshjälpen har også over 60 bruktbutikker i Sverige som gir inntekt til arbeidet.

Powered by Labrador CMS