INNE PÅ LOPPEMARKEDET: Her selger Simone Bergh noen av loppene sine.

Loppelykke på Pikehjemmet

Loppemarkeder og vintagebutikker blomstrer i hovedstaden, med Pikenes Loppis som et sjarmerende eksempel.

Publisert

Den siste tiden har bruktmarkeder og loppemarkeder blitt populært. Det finnes enda flere vintagebutikker i Oslo, enn det har gjort noen gang før. “Pikenes Loppis” er et loppemarked arrangert av de som bor i pikehjemmet på St. Hanshaugen, i bakgården deres.

- Når vi har arrangert loppemarked på sommeren er det mange som kommer innom fordi de er i parken, sier Simone Bergh som selger en del av tingene sine på loppemarkedet.

Selv på vinteren arrangerer de gjerne et loppemarked. Noe de gjør for å tjene litt ekstra, men også for fellesskapet. Prisen på klærne varierer avhengig av hvilke klær og ting som selges. Det er både nye moderne og vintage klær, og prisklassen passer bra for studenter. Det er ikke altfor dyrt. 

Pikehjemmet 

En dag sa Simone Bergh til noen av venninnene sine at hun hadde en del klær og ting hun ville selge. Da ville flere være med, og de endte opp med å arrangere det på pikehjemmet på St. Hanshaugen. Nå har de hatt loppemarked tre ganger.

Denne gangen ble loppemarkedet arrangert inne i fest-stuen deres. Det ble også servert kake og drikke til de som kom. 

- Fest-stua må jo bli brukt til noe, smiler Bergh.

Inne i fest-stuen er det flere unge studenter, som selger fra hver sin stand i stuen. Det er noen som selger mer vintage ting og andre som selger mer moderne klær. 

Pikehjemmet ligger rett ved siden av St. Hanshaugen park, og ble grunnlagt i 1916. Det er 70 hybler i forskjellige størrelser og fellesarealer. De har et lite bibliotek i fjerde, og feststue i første etasje. Pikehjemmet er kun for studenter, og har en ganske lang venteliste. 

- Tanten min bodde faktisk også på dette pikehjemmet når hun studerte, forteller Bergh.

FRA VENSTRE: Celine Kraggerud og Charlotte Haglund som kjøpte seg en pelslue.

Best på søndag 

Celine Kraggerud og venninnen hennes Charlotte Haglund så annonsen om loppemarkedet på Facebook. De liker å gå på bruktmarkeder på søndager.

- Det er en fin aktivitet å gjøre på en kjedelig søndag, samt å sitte på cafe, sier Celine Victoria Kraggerud. 

Venninnen hennes Charlotte kjøpte seg en pelslue fra Pikenes Loppis. Denne luen minner om mobwife-trenden og vintage pelskåper som har vært i luften denne vinteren.

- Nå skal vi gå videre til BLÅ på Grünerløkka, der selger de en del fine smykker. 

Vintage klær og andre skatter blir mer og mer populært, dette kan også de fra Pikenes Loppis bekrefte.

- Vi ser at det meste som blir solgt er vintage, forteller Simone Bergh. 

Powered by Labrador CMS