MAT BLIR DYRERE: Dette går utover studentene

Matbutikkene øker prisen på mat

Mat blir dyrere og dette går ut over studentene som går på OsloMet på St. Hanshaugen.

Publisert Sist oppdatert

Prisen på mat øker mer og mer hvert år. For studenter kan dette gå hardt over hva de får kjøpt på matbutikkene og hva de ender opp med å spise. 

Haugenbladet har snakket med fire studenter fra OsloMet om hva de handler mest på matbutikken og hvordan dette påvirker den månedlige budsjettet deres. 

For Henriette og Maren, påvirker dette mye på hva de skal handle inn og hvordan de skal sette opp budsjett for måneden. Derimot for Freshta og Ekta som bor hjemme, påvirker dette ikke så mye, men de legger merke til hvor mye prisene har steget. 

– Får ikke så mye igjen i måneden til fritidsaktiviteter, sier Freshta. 

– Det varierer fra måned til måned hvor mye man tjener og hvordan det påvirker budsjettet, sier Henriette. 

Video av Ingeborg Elisabeth Sollie Hammer

Sammenligning av prisene ble gjort i starten av uke 8. 

Steg med 8,8 prosent

Ifølge NRK, har prisen på mat økt med ti prosent i løpet av 2023. NRK skriver at dette er den høyeste prisveksten på 40 år. Fra februar 2022 til februar 2023, steg matprisene med 8,8 prosent. Ifølge SSB har prisøkningen gått utover sukker, frossenfisk og olivenolje, men prisen på frukt, grønnsaker, melk og egg har ikke endret så mye på seg. 

Det er lite som skiller de forskjellige matbutikkene i pris, men den lille forskjellen som er der kan bety mye for en student som ikke tjener så mye i måneden. 

Powered by Labrador CMS