Den nyåpna restauranten Limone er nå klar for å ta imot gjester.

Buon gusto på Grønland

Med et mål om å servere den beste pizzaen på Grønland har kameratene Gabriele og Nabil åpnet dørene til deres splitter nye restaurant.

Publisert Sist oppdatert

Det som tidligere var en grønnsakbutikk, har etter flere måneders oppussing blitt til en italiensk restaurant med navnet Limone. Dørene åpnet for kun en måned siden, og eierne er optimistiske om restaurantens framtid.

De to eierne Gabriele Cipolla og Nabil Ashour har vært kollegaer i over 20 år. De møttes i restaurantbransjen og skal nå drive restaurant sammen for første gang. Businesspartnerne har et felles mål om å kunne servere Grønlands beste pizza.

Hvordan har dere tenkt til å oppnå dette?

– Hemmeligheten bak pizzaen vår er deigen og vedovnen vi bruker. Deigen heves i to døgn før den endelig blir brukt. Det forbedrer konsistensen og gjør den enda mer luftig. Vedovnen vår er importert fra Italia, og steker pizza på temperaturer over 350 grader, forteller Cipolla.

GJÆRINGSPROSESS: Gabriele Cipolla er nøye på at pizzaen blir best mulig.

Tilbakemeldingen fra kundene har så langt vært veldig bra, men det skal satses mer på sosiale medier for å spre ordet om restauranten, forteller Cipolla.

– Vi har ikke kommet helt i gang med det, jeg er jo heller ikke så flink til det, men heldigvis har vi folk som kan hjelpe oss spre ordet på nett, forteller han flirende.

Felles røtter 

Interessen for italiensk mat er en fellesnevner i vennskapet til de to mennene. Foreldrene til Cipolla er italienske, mens Ashour har tidligere bodd i Italia. De to kammeratene møtes først i Oslo for over 20 år siden. 

– Vi møttes på en restaurant i Norge og fant fort ut av at vi er fra samme by i Tunisia. Det var veldig morsomt, hva er sannsynligheten for at vi er oppvokst så nært, men møtes et helt annet sted i verden, forteller Cipolla mens han ler.

Ashour har selv tidligere startet den velkjente restauranten “Il Colosseo” som ligger på Majorstuen. Nå skal de sammen satse på Grønland, da de mener at området trenger et ordentlig italiensk sted.

Steinovnen har blitt malt forhånd for å komplimentere interiøret av restauranten.

Forventningsfulle gjester 

Hedda Aaland (25) bor i området, og er en av mange som har tatt turen innom den nyåpna restauranten i nabolaget. 

– Jeg elsker at bydelen er i konstant utvikling, og at det stadig dukker opp nye steder å teste ut. Pizzaen her så veldig innbydende ut, så jeg har sett frem til å prøve ut noe nytt!

Aasland forteller at hun synes det er spennende at Limone har valgt å etablere seg på Grønland, da hun har inntrykk av at det ikke er så mange restauranter med italiensk tema i området.

– Grønland har et så herlig mangfold av kulturer en kan oppleve, i form av butikker, restauranter og barer. Det er aldri feil med nye inntrykk, sier hun.

Ambisiøse eiere 

Eierne avslører at ambisjonene for restauranten er store, men ukompliserte: 

– Vi skal skape den beste restauranten på Grønland og ha det gøy ... og så håper jeg at det blir litt penger ut av det, flirer Cipolla.

Powered by Labrador CMS