FASADE: Fargerike på St. Hanshaugen merker at folk bruker tiden hjemme til oppussing.
FASADE: Fargerike på St. Hanshaugen merker at folk bruker tiden hjemme til oppussing.

Økt omsetning for Fargerike på St. Hanshaugen

Mange forretninger har helt siden Covid-19 viruset brøt ut slitt med omsetningen. Det er ikke tilfellet for fargehandelen Fargerike på Alexander Kiellands plass.

Publisert

Helt siden mars kunne man lese at norske butikker har slitt med å holde butikkene sine i gang. Blant annet har butikken «Enklere liv» slått seg konkurs. Med begrensede åpningstider og permitterte ansatte, har det vært vanskelig å drive god butikk. Butikksjef på Alexander Kiellands plass, Tove Guldbrandsen, kan opplyse om at butikken hennes har merket stor pågang de siste månedene.

– Her har det godt veldig bra. Vi har hatt mange flere kunder, men vi har også måtte vært færre folk på jobb. Vi har delt gjengen i to for at vi ikke skulle smitte hverandre hvis det skulle skje noe, forteller Guldbrandsen.

Nesten doblet omsetningen

Selv med færre folk på jobb og begrensede åpningstider har Fargerike merket en stor etterspørsel fra kundene. En av årsakene til det, er nettopp folks behov for å finne på noe i tider hvor de fleste ting har vært stengt ned, skal vi tro Guldbrandsen.

– Kundene som er innom har sikkert masse hjemmekontor og nå har de mulighet. Vi merker også at folk kommer tidligere på dagen. Vanligvis er det veldig stille på dagen og mye å gjøre på ettermiddagen, men nå er det omvendt. Folk vil sette i gang med å pusse opp.

– Har dere sett noe på tallene over omsetning?

– Ja. Vi har vel sikkert økt med kanskje dobbelt så mye i perioder, kanskje ikke i snitt. Vi har vært heldige, avslutter Guldbrandsen.

FORNØYD: Butikksjef Tove Guldbrandsen er fornøyd med hvordan butikken går.
FORNØYD: Butikksjef Tove Guldbrandsen er fornøyd med hvordan butikken går.

Fornøyde kunder

Da Norgesnytt var innom var det relativt rolig i butikken. Men en av de som var innom for å handle var Tore Hagbo. Han er bosatt på St. Hanshaugen og er en fast kunde hos Fargerike. Hagbo har vært permittert fra jobben sin, og dermed hatt masse tid til å gjøre forskjellige ting hjemme

– Nå i disse tider er det jo tid til å gjøre ting som man normalt sett ikke tar seg tid til, eller får tid til, forteller Hagbo. På spørsmål om hva han synes om at butikken holder åpent, er han klokkeklar.

– Det er veldig viktig at ikke alt har blitt stengt ned. Selvfølgelig er det viktig å ta hensyn til alle regler som er satt, men så lenge butikkene gjør som de blir bedt om, så ser jeg ikke noe problem med det.

Han er selv ute etter å kjøpe maling til et soverom han skal pusse opp.

– Nå blir det endelig farge på veggene. Jeg går fra og gå på veggen hjemme, til å male de, ler Hagbo.

Powered by Labrador CMS