PLATEBUTIKKEN TIGER: Tiger har holdt åpent siden 1996 og fokuserer mest på undergrunnsmusikk. Butikkmedarbeider ved kassen Christer Lunnan-Reitan.
PLATEBUTIKKEN TIGER: Tiger har holdt åpent siden 1996 og fokuserer mest på undergrunnsmusikk. Butikkmedarbeider ved kassen Christer Lunnan-Reitan.

Nisjebutikkene som har holdt på i over 20 år i Oslo

Bærre Lækkert og Platebutikken Tiger har klart seg i Oslo siden 90-tallet. Og de har ikke tenkt å gi seg med det første.

Publisert

I Oslo er det mange forskjellige nisjebutikker som selger garnnøste til hatter. En av de som har holdt på lengst er Bærre Lækkert. Bærre Lækkert er en bruktbutikk som primært fokuserer på salg av gamle postkort, frimerker, bilder og vinylplater. Butikken ligger i Storgata i Oslo og er en butikk for de med spesielle interesser.

Johan Kallevik driver Bærre Lækkert, det har han gjort siden butikken ble åpnet i 1999.

– I dag har jeg fått inn et postkort fra 1912 om en som var ute og reiste i det store hav. Når det er dårlig vær ute, er det lite kunder som kommer innom.

Har over 700 000 postkort

VISER FREM: Johan Kallevik har fått inn et postkort fra 1912.
VISER FREM: Johan Kallevik har fått inn et postkort fra 1912.

Kallevik sier at det har vært lite kunder innom siden kommunen har startet på oppgraderingen av trikkbanen. Men Kallevik har en del kunder som kommer innom uansett om det kan være vanskelig og finne fram til butikken. Bærre Lækkert er en bruktbutikk som tilbyr litt mer uvanlige varer en de fleste bruktbutikker i Oslo. Blant annet har Kallevik 700 000 postkort til salg. Kallevik selger og kjøper postkort til butikken. Bærre Lækkert har også stor samling av antikke møbler som er til salg.

Satser på undergrunnsmusikken

Platebutikken Tiger er en butikk som er uavhengig og fokuserer seg på undergrunnsmusikken. Det åpnet dørene i 1996 og ligg i Hammerborggata. Tiger er med og hjelpe undergrunnsmusikken til å vokse gjennom digerdistro, merch.no og gjennom plateselskapene Fysisk Format og Rural Rebel Rock.

NYE VINYLER: Butikkmedarbeider Christer Lunnan-Reitan går gjennom det nye vinylene
NYE VINYLER: Butikkmedarbeider Christer Lunnan-Reitan går gjennom det nye vinylene

Platebutikken Tiger ligger i Hammersborggata 18 og er nabo med Rockefeller og Oslo Street Food. Det kan være litt vanskelig å finne fram til Platebuikken Tiger. Men Tiger har hatt sine faste kunder siden oppstarten i 1996.

Christer Lunnan-Reitan er medarbeider i Tiger. Han pakker ut vinylplater mens det er stille i butikken. Tiger har stor konkurranse mellom platebutikker som selger kommersiell musikk som Big Dipper og The Garden.

- Noen dager har vi en del kunder igjennom, og noen dager kan det være stille i noen timer.

Lunnan-Reitan poengterer at Big Dipper ligger bedre til for kunder til å finne fram og at Big Dipper tilbyr mer kommersiell musikk enn hva Tiger tilbyr. Tiger lever på salg av det som kan være ukjente band for de fleste. Og de har avtaler med flere plateselskaper som satser på undergrunn musikk.

Powered by Labrador CMS