VISER FREM FRUKT OG GRØNT: Butikksjef Sakarias Kvamme viser frem én av avdelingene i den nye butikken ved Adamstuen.

Nyfødt Kiwi på Adamstuen: - Det satses i området 

I et tidligere lukket område rundt Veterinærhøgskolen, har det nå dukket opp en ny Kiwi som skal markedsføre seg for et besatt sted i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Den 1. februar ble det lansert en ny Kiwi-butikk på Adamstuen. I Thereses gate i samme strøk ligger det også en Kiwi - i tillegg til to Coop Extra-butikker. Det ligger også to Kiwi-butikker ved Ullevål. Dette gir stor konkurranse mellom butikkene. 

Rom for en ny Kiwi

Butikksjef på Adamstuen, Sakarias Kvamme, mener de må markedsføre seg bra, for å få folket i nærområdet til å velge hans butikk. 

- Det satses vel i området da, dette er et området rundt Veterinærhøgskolen som er i utvikling- og da var del vel rom for en ny kiwi. Det har ikke vært noen butikk her før, sier han. 

Stor konkurranse 

Kvamme er klar over konkurransen som befinner seg i området, men mener butikken hans ser bra ut og at de har prøvd å holde standard helt fra nyåpningen. 

- Vi må ha utvalget folk etterspør. Jeg kjenner ikke så godt til området og hva folk har lyst på, men vi begynner å se konturene allerede nå på hva folk vil ha. Dette må vi ta til etterretning. Vi er veldig åpne for hva folk liker her oppe på St. Hanshaugen, sier han. 

Han sier at det går veldig mye i vegetar og økologisk. 

Hater å kaste mat

Kvamme sier at det stemmer at de har nedprising på enkelte varer som er på vei ut av dato.  Dette for at det ikke skal bli kastet. 

KLAR MELDING: Folk skal ikke slite med å se at det er en ny butikk på plass.

- Vi har fått inn bra med varer som på en måte nærmer seg utløp. For at det ikke skal bli kastet noe - som jeg egentlig hater, setter vi heller ned prisen to dager før det går ut, så vi slipper vi å eventuelt å kaste det, sier han.

Han sier det alltid er femti prosent på denne nedprisingen. Det er jo en god deal, tilføyer han. 

Fordel med park rett ved

Om sommeren vil det være en god fordel for butikken på Adamstuen at den ligger ti meter unna en godt befolket park på den tiden av året. 

Godt poeng, sier han. 

- Der må vi bare være skarpe, spesielt med drikke, is og de tingene der, som det går mye av på sommeren. Vi må jo markedsføre oss nå som vi er nye, være med i nærmiljøet. For eksempel hvis det er en grill-stand eller noe sånt. Dette får vi jo ta som det kommer, sier han.

Avsperret området

Kvamme er fornøyd med beliggenheten til sin nye butikk.  

- Området har jo på en måte vært helt avsperret her før ved Veterinærhøgskolen, men nå er det jo fri ferdsel her. Vi har jo inngang på begge sider her også. Skulle det bli mer kontorplasser på baksiden for eksempel, så vil jo det passe bra, sier han.

 - Tar nok litt tid

Kvamme stiller seg selv spørsmålet om butikken er synlig nok for folket. Det er han usikker på. 

- Det er det som er litt vanskelig i Oslo, det kan ta tid før man blir oppdaget. Vi har fått opp skilt på ene siden, men det kan det jo ikke være over hele bygget, konstaterer han. 

Han mener at det kan være lettere å bli oppdaget på bygda, hvor man blir sett mye lettere enn det man blir her i Oslo. 

Jobbet i flere Kiwi-butikker

Arne Aune som er butikkansatt ved den nye butikken på Adamstuen, sier han fikk beskjed om at han skulle jobbe der. 

- Jeg har jobbet i Kiwi siden 2018. Jeg har jobbet på Solli plass, Holmlia, Frognerveien og St. Olavs. Nå fikk jeg beskjed om at jeg skulle jobbe her. De sa det var tanken, og det var egentlig greit for meg, selv om jeg bruker lengre tid til jobb nå, sier han. 

Synes det er gøy

Aune synes selv at den nye butikken ligger i et fint området og at konkurranse bare er gøy.

- Jeg synes egentlig det er litt gøy at det er mange butikker i dette området, det er mye bedre det, enn å være den eneste butikken her, forteller han. 

For å bli den beste butikken, er han enig med butikksjefen i at de må ha varene som de lokale kundene vil ha. Han tilføyer at de også må prøve å ha den beste servicen de kan gi. Som blir de ansatte sin jobb. 

Powered by Labrador CMS