TRAVLE DAGER: Butikkleder Siri Karlsen (28) driver det omtalte konseptet i hjertet av Grünerløkka.

Siri (28) leder Løkkas vegetarsatsing: Nytt konsept vekker følelser

Åpningen av Veggie de Luca på Grünerløkka skaper sterke reaksjoner over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

de Luca-konseptet:

Deli de Luca åpnet sin første servicehandel i Oslo i 2003, og opererer som en krysning mellom mat på farten og delikatesser.

Veggie de Luca åpnet for første gang den 11.11.2020, og holder foreløpig kun til i Oslo.

«Det var hyggelig å handle på Deli de Luca, så lenge det varte», «Dette er rett og slett snikveganisering av landet! Noen må ta ansvar, og ta sin hatt og gå!».

Slike kommentarer preget kommentarfeltet på nyhetsoppdateringen til nettavisen.no. Ildsinte og oppgitte kunder lovet å aldri handle hos kjeden igjen.

Butikksjef Siri Karlsen påpeker at hun aldri har jobbet på en arbeidsplass hvor responsen i butikk har vært så god. Det er netthetsen, de negative kommentarene på Facebook, som har vært overraskende for hennes del.

– Jeg har ikke lest det meste selv, men jeg har fått det tilsendt. Jeg har ikke forståelse for hvorfor åpningen av dette konseptet skaper så mye følelser, sier den unge butikksjefen.

Nytt marked

Jenny Klinge, stortingsrepresentant for Senterpartiet (SP), er en av dem som kritiserer åpningen. Til Nettavisen sier hun følgende:

– Dessverre er det en utvikling der nordmenn blir lurt til å tro at et vanlig kosthold der melk, kjøtt, fisk og egg inngår naturlig, er et problem.

Selv om planen for Veggie de Luca aldri var å tvinge kundene til å velge vegetarmat, virker det som mange har fått dette inntrykket, sier Karlsen. Hensikten var utelukkende å skape et nytt marked for de spesielt interesserte, ikke initiere at et "vanlig" norsk kosthold er feil. De butikkansatte synes derfor at Grünerløkka var et fint sted å starte.

Det ser ut til at mange tror at Deli-kjeden skal omgjøres til dette tilbudet overalt, sier butikksjefen, men avslører at det er kun snakk om tre til fem åpningssteder med et vegetartilbud.

– Det overrasker meg at det er så mye sinne, sier Karlsen oppgitt.

– Ikke bare negativt

EAT YOUR GREENS: Kristina nyter grønnsaksfries med chilimayo.

– For en som forsøker å gjøre sitt for klimakrisen, synes jeg tilbudet har vært bra. Det har blitt lettere å tenke miljøvennlig, sier kunde Kristina Brekke (21), som studerer i Oslo.

Brekke er fornøyd med konseptet. I hennes øyne har satsningen glidd fint inn på Løkka – det passer til folkene som bor her og deres interesser. Ei heller forstår hun konseptets negative respons.

– Man trenger ikke være vegetarianer eller forkjemper for en grønnere hverdag for å respektere og forstå hvorfor dette er et godt tilbud, sier hun. De kan drive uten at man trenger å blande seg.

Brekke tror tilbudet fint kan ekspandere til flere lokaler i Oslo, med like god respons som på Løkka.

Powered by Labrador CMS