GRÜNDER: Oscar Eikeland (26) er eier og daglig leder av det digitale markedsføringsbyrået Oase Media.
GRÜNDER: Oscar Eikeland (26) er eier og daglig leder av det digitale markedsføringsbyrået Oase Media.

PORTRETT: 24 år gammel sa Oscar opp jobben for å følge drømmen i Bygdøy Allé

Nå har Oscar Eikeland (26) vært gründer i to år. Her forteller han hvorfor han satset alt.

Publisert Sist oppdatert

Da han var liten, drømte han om å bli alt mulig. Brannmann, kanskje? Eller Politi? Men som født inn i teknologiens verden visste han allerede fra 8. klasse at det var media han ville jobbe med. Oscar Eikeland er gründeren bak det ferske, digitale markedsføringsbyrået, Oase Media. Han startet opp firmaet i 2019.

Med sine fire ansatte, eller, «de han jobber med», som han selv ville sagt, vokser Oase Media seg større for hver dag, og businessen går bedre enn aldri før.

Litt som en grunnvannstrøm i ørkenen som kommer frem til overflaten, og blir til en Oase.

– Hvorfor navnet «Oase»?

– Det er initialene mine.

Noe så enkelt som det. Eikeland forteller at da han startet firmaet, var ikke førsteprioriteten å bruke tid på navnet.

Fakta

Oscar Aldin Sandvik Eikeland

FØDT 24. oktober 1994

.

EIKELAND STARTET det digitale markedsføringsbyrået Oase Media januar 2019, og har styrt driften som daglig leder siden. Arbeidsoppgavene er mange, og han jobber med prosjekter, kunder og markedsføring. Men den viktigeste oppgaven hans, ifølge han selv, er å passe på at hans ansatte har det fint og klarer å yte sitt beste.

.

EIKELAND HAR studert reklame på University of San Francisco i San Francisco i California, USA og har jobbet fulltid med digital markedsføring siden 2016.

.

EIKELAND ER født og oppvokst på Frogner, og bor nå der sammen med kjæresten sin.

.

FAVORITTSANGEN er Don’t Doubt Ur Vibe med Elon Musk. Han smiler godt, og forteller at sangen har lært han å ikke tvile på «viben» sin.

– Men det heter Oase Media. Alle jeg snakker med kaller det bare «Oase», men jeg sier alltid konsekvent «Oase Media», fordi det føles litt rart ut for meg å si noe annet, forteller han bestemt.

Bare gjorde det

På kontoret sitt i Bygdøy Allé åpner Eikeland opp døren til arbeidsplassen sin. På grunn av pandemien er resten av bemanningen på hjemmekontor. Det triste, grå pøsregnet på utsiden, og det omtrent tomme kontorlokalet står i stor kontrast til det unge sinnet til Eikeland.

Med godt humør, viser han stolt frem kontoret til Oase Media. Sammen med dataskjermer og alt arbeid, lyser en slags Spiderman-bjørn opp på pulten hans. Den er alltid med.

Han slenger beina opp i stolen, og lener seg tilbake mens han fikler med snusboksen sin.

Hvorfor han startet opp for seg selv, er vanskelig å svare på. Han tenker seg om, og ser seg rundt.

– Jeg vet ikke helt ... Jeg bare gjorde det, mer enn å tenke over det, hvis det gir mening, forteller han lattermildt.

Fra det tidspunktet han visste at det var media han ville jobbe med, var planen å flytte til California for å studere. I 2014 gjorde han nettopp det.

Han fikk plass på University of San Francisco, i San Francisco, hvor han studerte reklame. Etter to år med studier fikk han jobb for BarkerBlue, hvor han begynte å jobbe med digital markedsføring.

Det Eikeland synes er det «feteste» med reklame, er printreklame og store «billboards».

– Men man kan ikke holde på med det i 2021, man må tilpasse seg. Man vil alltid få en mye bedre effekt på sosiale medier, forteller han.

Store kontraster

Etter tre år i USA kjente Eikeland på savnet etter familie og venner. Hjemme igjen på Frogner fikk han jobb innenfor digital markedsføring i eiendomsbransjen. Men for han var det grenser for hvor spennende bare eiendom kunne bli.

– Jeg sa opp den jobben, på bursdagen min, for da var det ingen som kunne være sur på meg, forteller han med glimt i øyet.

Han hadde på dette tidspunktet laget to nettsider.

– Så tenkte jeg bare; «det finnes mange folk med dårlige nettsider, så her er det noe jeg kan gjøre noe med».

– Gjøre noe kult, og lage en arbeidsplass, legger han til.

Så «bare gjorde han det». Han fant sitt nåværende kontor, leide en bås, begynte å lage nettsider og digital markedsføring, gjorde sitt for å finne kunder – og ballen begynte å rulle.

– Jeg liker veldig godt å ikke ha en sjef, at ingen i realiteten bestemmer over meg, det er digg, forteller han mens han retter på sokkene sine.

Oase Media lager nettsider for alle slags forskjellige kunder. De tar bilder, lager videoer, og av og til en ny logo. Deretter kommer den digitale markedsførings-biten. De lager innhold og kampanjer i sosiale medier.

PÅ KONTORET: Oscar Eikeland forteller at det er stor kontrast mellom alle de forskjellige kundene i Oase Media.
PÅ KONTORET: Oscar Eikeland forteller at det er stor kontrast mellom alle de forskjellige kundene i Oase Media.

Eikeland forteller at det er spesielt én dag på jobb han husker ekstra godt. Han startet dagen med å lage innhold for et avfallsanlegg, hvor han blant annet filmet en dronevideo av hele avfallsanlegget. Etter jobben var gjort, var det rett tilbake til byen igjen for å filme for et tannlegesenter.

– Det viser bare at det er så sykt stor kontrast mellom kundene våre. Det er veldig givende for meg og mine kollegaer å bli kjent med så mange forskjellige typer bransjer, forteller han.

– Men det morsomste med jobben min er å lage noe kult. Å lage en jævlig kul nettside med en kul video – og at det bare funker, sånn at kundene igjen får masse kunder, fortsetter han, og retter seg opp.

Født inn i teknologien

Som daglig leder er det alltid noe å gjøre på jobb for Eikeland. Han forteller at jobb- og privatlivet hans er veldig sammensatt, og at han alltid er litt på jobb.

– Jeg synes det funker fint å være ung og ha en tidskrevende jobb. Nå har det jo vært korona i ett år, så det har ikke vært så mye «fylla» som det vanligvis er, liksom, sier han spøkefullt før han hever stemmen litt ekstra og legger til:

– Men jeg liker å jobbe, og jeg liker å holde på med disse tingene. Det gir meg veldig mye, så man må jo ofre noen ting noen ganger.

Han er klokkeklar i talen når han får spørsmål om hva som gjør Oase Media så bra.

– Vi er gode, og er veldig flinke i det vi gjør. Vi leverer en god effekt for kundene våre, og vi er en liten og tilpasningsdyktig organisasjon – så vi jobber raskt.

– Tror du det er en fordel at dere er så unge?

– Det hjelper helt klart å være født inn i teknologien, det å ha det fortrinnet.

– Jeg jobber jo for eksempel dritkjapt på Macen min, med hurtigtaster og sånt. Så ser jeg på faren min som sliter med å rotere en PDF, ikke sant. Så det er jo helt klart en fordel med å være så ung – jeg føler man får gjort mer, og at ting går raskere.

Viktig med erfaring

Eikeland blir aller mest inspirert av konkurrentene sine. Han forteller ivrig om at smarte folk, som gjør kule, innovative og «fete» ting, synes han er veldig inspirerende.

Han understreker også at erfaringer er viktig, om man vil lykkes.

Ikke nødvendigvis bare jobberfaringer, men også erfaringer som å reise og oppleve verden, lese noe man egentlig ikke bryr seg om, å skifte mening på noe, og være nysgjerrig og å være bevisst på det man tar inn på seg, er gode erfaringer å ta med seg, mener Eikeland.

– Hva er ditt beste tips til unge som ønsker å starte for seg selv?

– Jeg tror at man bare må være viten om at man ikke er i sitt beste før man har alle disse erfaringene.

Selv tror han at de beste årene i karrieren hans vil være når han er i 60-årene. Han vil bli bedre og bedre.

– Og det samme skal Oase Media, sier han.

– Hvilke erfaringer kunne du vært foruten, da?

Han grubler litt.

– Jeg har lært meg å følge magefølelsen min mer, og ... sier han, før han avbryter seg selv:

– Nei, de erfaringene man ville vært foruten, vet man at man vil være foruten fordi man har opplevd det. Og hadde man ikke opplevd det, hadde man ikke visst at man ville vært foruten den erfaringen.

Han konkluderer med at alt som ikke dreper deg, eller virkelig skader deg – er «in the end» noe som kan være positivt.

– Jeg hadde en kunde som sa til meg en gang: «Oscar, noen ganger gjør man en feil, og noen ganger koster den feilen deg en million. Men man gjør ikke den feilen igjen».

Powered by Labrador CMS