Isak Strum (20) er bekymret over utviklingen til Frognerbadet.
Isak Strum (20) er bekymret over utviklingen til Frognerbadet.

Kan Frognerbadet åpne i år?

Tradisjon tro skal Frognerbadet forhåpentligvis åpne dørene 18. mai. Men badet møter utfordringer som alderdom og korona

Publisert Sist oppdatert

– En tilstandsrapport tatt allerede i 2017 viser at bygningsmassen er sliten, forteller Jens Lie.

Garderobene på badet trenger en oppussing og det elektriske anlegget er modent for en utskifting. Elektronikken skal være så utdatert at det potensielt kan være farlig for gjestene. Samtidig håper de altså på holde Frognerbadet åpent fra 18. mai. Lederen for Frogners bydelsutvalg Jens Lie er kritisk til Byrådets vedlikeholdsarbeid og videre planlegging av badets fremtid.

– I juli 2020 ble det utgitt en KVU, som vi først fikk se av byrådet i desember samme år, fortviler han

KVU er en forkortelse for ordet konseptvalgutredning. Det er en faglig utredning av alternative måter å løse et behov på. I dette tilfellet handlet det altså om alderdommen til Frognerbadet. Jens Lie kan fortelle at det i denne utredningen ble skissert mulige løsninger for badet. Derfor har byrådet med KVU-en som grunnlag bestemt seg for å starte et forprosjekt i forsøk på å redde Frognerbadet. Ifølge Lie kan ikke denne prosessen starte før om et år, som er for lenge med tanke på badets nåværende tilstand.

– Nå driver vi i bydelsutvalget aktivt påvirkningsarbeid mot rådhuset og skal møte Miljø- og samferdselsutvalget i bystyret en gang i juni. Da skal endelige beslutninger om Frognerbadet tas.

Siden 1956 har bade- og solhungrige besøkende kunnet besøke Frognerbadet
Siden 1956 har bade- og solhungrige besøkende kunnet besøke Frognerbadet

Gjestene fortviler over situasjonen

Akkurat som Lie har også Isak Sturm sett utfordringene Frognerbadet har. Sturm har for ikke veldig lenge siden flyttet til Frogner. Han kommer fra Kolbotn og har selv vært gjest på Frognerbadet flere ganger opp gjennom årene. Han synes det generelt ser slitent ut, og fortviler om badet må stenge på grunn av slett vedlikeholdsarbeid.

– Det er litt som å se et gammelt menneske man er glad i bli eldre. For hver dag som går ser man tydeligere at alderen setter sitt preg, sammenligner Sturm

Isak Sturm er helt enig med Jens Lie om at beslutninger må tas med en gang, og at gjestene er de som vil lide hvis utfallet skulle bli å stenge Frognerbadet

Same procedure as last year

Lie forteller at det er Bymiljøetaten som bestemmer når Frognerbadet holdes åpent. Fjorårets sesong var også preget av korona, men dette løste badet fint. De hadde en ordning hvor man kunne bestille plass online. Da hadde man kontroll over de besøkende, om smittetilfeller skulle oppstå. Håpet er altså å holde badet åpent på samme vis som i fjor.

Powered by Labrador CMS