Her skjer det noe: Det er hengt opp informasjon om planene ved Vålerenga park.
Her skjer det noe: Det er hengt opp informasjon om planene ved Vålerenga park.

Ny nærmiljøhage i Vålerenga park i 2022

På en 1500 kvadratmeter stor tomt skal det innen sommeren 2022 stå en ny, grønn møteplass klar.

Publisert

Med midler fra Gjensidigestiftelsen har bydel Gamle Oslo planer om å etablere en nærmiljøhage i Vålerenga park. Hensikten er å gi beboerne i bydelen flere grønne møteplasser.

Miljøkonsulent Stina Maria Lindholm
Miljøkonsulent Stina Maria Lindholm

Miljøkonsulent i Oslo kommune, Stina Maria Lindholm, sier i en mail til Norgesnytt at de har fått mange positive tilbakemeldinger på prosjektet.

̶ På Vålerenga er det et miljø for dyrking fra før. Nå vil vi gi flere av naboene mulighet til å ta del i dette på et litt større område.

Lindholm sier at hagen vil gi bydelen et sted hvor beboerne i området kan møte kjente og ukjente, og samtidig få muligheten til å stikke hendene i jorda og lære om dyrking.

I gang med planlegging

Hagen skal bygges på området hvor Vålerenga skole tidligere har hatt en midlertidig undervisningspaviljong. Denne er nå revet, og området er ledig.

Den siste tiden har kommunen gjennomført undersøkelser hvor de har tatt imot publikums meninger om hvordan de ulike elementene i hagen skal prioriteres.

Utkast: Slik ser det foreløpige utkastet for området ut.
Utkast: Slik ser det foreløpige utkastet for området ut.

På idéskissen er det oppført blant annet dyrkningshage, frukttrær og utekjøkken med bålplass. Dette er imidlertid kun et utkast, og områdets arkitektur og utforming er ikke ferdigsatt. Det som er bestemt, er at tilbudet skal være offentlig og tilgjengelig for alle.

Bydelen er i gang med å sende byggesøknad, og planen er å starte anleggsarbeidet til høsten. Om alt går etter planen, kan bydelens beboere glede seg til en fruktig vår i 2022.

Powered by Labrador CMS