INGEN HELL: Enga gikk på årets første tap på hjemmebana Intility

Et tafatt Enga går på tap

(Vålerenga - Kristiansund 1-2) En solid defensiv prestasjon av Kristiansund gir Vålerenga sesongens første tap

Publisert

På fotballens nasjonaldag tok Vålerenga imot Kristiansund på Intility Arena, men Oslo-laget bydde på lite festfotball på Helsfyr.

Et godt organisert KBK demmet opp for det meste av trusler som VIF kom med. Seieren i dag betyr at Kristiansund går ubeseiret av banen for sjette gang på rad mot Vålerenga.

Tam førsteomgang

Det var Vålerenga som åpnet kampen best, og kom nære mål allerede etter 12 minutter. Osame Sahraoui sendte Kjartansson alene med KBK-keeper Sean McDermott, og iren var kvikk til å reagere og parerte ballen ut til hjørnespark.

De kongeblå fra Oslo dominerte ballinnehavet i første omgang, men skapte få farligheter. Det utnyttet Kristiansund, og Snorre Strand Nilsen satte inn gjestenes første mål for sesongen etter 39 minutter spilt. Høyrebacken satte ballen i mål fra 5 meter etter en god ball fra Torgil Gjertsen.

Begivenhetsrik andreomgang

Kun 10 minutter etter pausen satte KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad inn 2-0. Den rutinerte midtstopperen stanget ballen inn på corner, slått av Torgil Gjertsen, som endte kampen med to målgivende.

2 minutter senere fikk Aron Dønnum muligheten til å redusere fra 11-metersmerket etter at Christian Borchgrevink ble felt i boksen, men både straffen og returen ble reddet av Sean McDermott. TV-bilder viste at keeperen hadde forlatt mållinja for tidlig, men dommeren vinket bort protestene og straffebommen sto.

Resten av kampen var preget av halvsjanser fra Vålerengas side, men de store sjansene uteble. Reduseringen kom ikke før overtid da Vidar Örn Kjartansson endelig fikk åpnet målkontoen for 2021. Islendingen trillet ballen i mål fra kloss hold etter et strålende innlegg av innbytter Amor Layouni.

– Jeg har alltid lyst til å score, og nå kom den endelig i tredje kamp. Nå må jeg bare fortsette, sier han til Norgesnytt.

Han mener Vålerenga må bli bedre til å sette sjansene sine.

– Som et lag må vi bli mer effektive. Vi kommer ofte i gode posisjoner, men vi gjør ikke så mye mer enn det.

Nå går turen til Mjøndalen for VIF, mens Kristiansund møter Godset hjemme neste mandag.