RØDT NIVÅ: Grünerløkka skole må være på rødt nivå frem til tirsdag 18. mai.
RØDT NIVÅ: Grünerløkka skole må være på rødt nivå frem til tirsdag 18. mai.

Fortsatt rødt nivå på Grünerløkka skole

Mens flere Osloskoler kunne gå tilbake til gult nivå denne uken, må Grünerløkka skole vente til neste uke.

Publisert Sist oppdatert

— Sammen med bydelsoverlegen har vi vurdert hva som er best for Grünerløkka skole, skriver skolen på hjemmesiden.

Perioden med rødt nivå forlenges altså med én uke til, og forhåpentligvis kan de åpne dørene for alle elever igjen fra og med tirsdag 18. mai.

Økende smittetrend

Det siste døgnet har bydelen registrert 24 smittetilfeller av Covid-19 og er for øyeblikket den bydelen i Oslo som har høyest smittetrykk og flest nærkontakter. Smitten er størst blant barn og unge fra 0-19 år.

Bydelsoverlege i bydel Grünerløkka, Lars Erik Hansen, forteller at han har tro på en snarlig bedring på tross av at bydelen har en økende smittetrend. Han påpeker også at de aller fleste skolene er flinke til å følge rådene.

— Vi får ikke så mange nye smittede som i forrige uke, og jeg har tro på at vi har landet de store utbruddene våre nå, forteller Hansen.

— Hvorfor tror du at bydelen er spesielt utsatt for smitte?

— Vi har den største befolkningen med mange unge voksne og dette gjør at vår bydel har vaksinert færrest innbyggere, sier bydelsoverlegen.

På spørsmål om hvilke tiltak som iverksettes i bydelen for å få ned smitten og slik at Grünerløkka skole kan gå tilbake til gult nivå, forteller Hansen at de blant annet har sendt ut bekymringsbrev til alle foreldre og elever på skoler og i barnehager.

— I tillegg har vi sendt ut SMS til alle innbyggere mellom 18-55 år. Smitteteamet følger også veldig tett opp alle smittede for å forsikre oss om at de har forstått smittevernreglene.

Under kontroll

I bydel Grünerløkka er det bosatt over 61.000 personer. Per dags dato er det satt 15.213 vaksinedoser og 2846 personer er fullvaksinerte. Det er personer over 65 år, beboere på sykehjem og utvalgte helsepersonellgcrupper som er vaksinerte til nå.

Under møte i Grünerløkka bydelsutvalg forrige uke fortalte Bydelsdirektør Ellen Oldereid at bydel Grünerløkka er den bydelen i Oslo med flest nærkontakter. Hun fastslår at smitten er under kontroll og at smitteoppsporingsteamet er ved godt mot til tross for at det for tiden er mye å gjøre.

Powered by Labrador CMS