Foto: Karoline Laabak

Åpnet drop-in jordmor helsetjeneste på st.hanshaugen:- berømmer ledelsen for at vi fikk starte opp

Hos helsestasjonen i bydel st.hanshaugen har det nå blitt lansert en gratis “drop in” jordmor tjeneste. Jordmor og teamleder Solveig Mathisen har troen på tilbudet.

Publisert

- Vi tilbyr hjelp til alt innenfor kvinnehelse, og vi har hatt mye fokus på psykisk helse også. For eksempel om man er redd for å føde, redd for kroppen sin etter fødsel, eller hva som helst innen feltet, så kan vi som jordmødre henvise videre til spesialisthelsetjenesten dersom det er behov for det, forteller Mathisen.

Ønsker å spre ordet

-Vi føler at tilbudet har blitt tatt godt imot, men vi jobber fortsatt med å få spredd ordet. Vi har jo ikke holdt åpent så lenge, men i løpet av den tiden vi har holdt åpent, vi har hatt pasienter innom hver torsdag siden vi startet, så det er jo flott å se, sier Mathisen.

-Målet vårt er at tilbudet skal bli like kjent som helsestasjonen er, samt at det skal føre til at den er en lavere terskel for å oppsøke hjelp. Det er også viktig for oss at det skal være enkelt, og at det er et tilbud som er tilgjengelig for alle. Ikke bare de som har penger og ressurser til det, men for absolutt alle som skulle trenge det.

St.hanshaugen er den første av bydelene i Oslo som har startet opp et slikt tilbud. Mathisen forteller at hun håper de andre bydelene følger i deres fotspor.

-Vi er de første som har startet opp et tilbud som dette, men jeg håper at alle bydelene etter hvert vil gjøre det samme. For å få spredd ordet om tilbudet vårt driver vi litt annonsering på instagram, samt at vi annonserer litt på helsestasjonen, forteller Mathisen

-Vi tenker at vi også må få litt hjelp fra “jungeltelegrafen” etter hvert, for å få spredd ordet så mye som mulig.

Tilbudet omhandler alt innenfor kvinnehelse, alt fra psykisk helsehjelp til oppfølging etter graviditet, og familiestøtte.

Berømmer ledelsen

-Jeg må virkelig berømme ledelsen for at vi fikk starte et slikt tilbud, for det bidrar til en variert jobbhverdag, samtidig som det er veldig faglig utviklende. Det gjør at vi får jobbe med mange spennende temaer.

Mathisen forteller at akkurat nå holder alle deres jordmødre på med på å ta en etterutdanning i menopause, altså overgangsalder.

Tilbudet er for alle kvinner som bor i bydel st.hanshaugen og er over 24 år. Klinikken holder åpent fra 12:30-15:30, hver torsdag. Det er et gratis tilbud, som ikke krever at du har bestilt time på forhånd.

Powered by Labrador CMS