Fotball/overganger

Andrej Ilic Melder overgang til den franske klubben Lille.

Rekord-Salg!

Vålerengas superspiss har gjort overgang til Ligue 1-klubben Lille.

Publisert Sist oppdatert

Kun et halvt år etter at serberen ble hentet til Vålerenga for i overkant av 10 millioner kroner, er han nå solgt videre for det som antas å være en sum opp mot 50 millioner kroner. Sportssjef Joacim Jonsson forteller at de sitter igjen med blandede følelser etter salget.

– Dette er det største salget i Vålerengas historie, men samtidig mister vi en veldig bra spiller. Ilic må jo selvsagt erstattes, så vi jobber med en del alternativer der, sier Vålerengae sjefen.

Vålerengas sportssjef Joachim Jonsson

Spissen bøttet inn 9 mål på 13 seriekamper for klubben, men det var ikke nok til å unngå nedrykk. Nå skal han gjøre det han kan for at Lille skal kunne ta igjen PSG, som troner på toppen av tabellen i Frankrike.

Agent-trøbbel! 

Det var liten tvil om at storscoreren skulle ta turen videre etter at hovedstadsklubben rykket ned. Ilic var selv åpen om at han ønsket nye utfordringer et annet sted, mens hans agent, Nenad Asanovic, tidligere uttalte seg om at han var svært lite fornøyd med at VIF ikke ville slippe Ilic til enhver pris. 

-Jeg synes både vi og spilleren håndterte dette svært godt, mens det var agenten som kanskje var litt mer stresset og dermed håndterte det litt dårlig. Jeg kan ikke se noen måte vi kunne håndtert dette annerledes på, forteller Jonsson.

Det så lenge ut som om Cardiff City skulle bli spissens neste stoppested, men slik ble det altså ikke. Ilic har allerede fått sin debut for sin nye klubb, men allerede 10. februar er det PSG på bortebane som venter. 

Lille ligger foreløpig 12 poeng bak serielederen, med håp om å kunne nå Champions-League spill neste sesong. 

Powered by Labrador CMS