SKÅL: Arrangørene Håkon Martin Eide og Frida Sofie Jansen tester ut ølen for første gang sammen med publikum.

Populær ølsmaking for studenter

"Mikromandag", hvor studenter får smake forskjellige øl fra mikrobryggerier til en studentvennlig pris, ble arrangert for femtiende gang av Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug.

Publisert Sist oppdatert
GRUNDIG: Ølen skal både sees, smakes og luktes på.

"Sjef for arrangementet, Håkon Martin Eide, ønsker sammen med Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug å formidle at øl er kultur, og at der er gøy å drive med.

– Det kan oppleves som litt snobbete å drive med øl, men det er jo egentlig ikke det. Øl er jo øl.

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug ble startet i 2010. De brygger egen øl, og arrangerer nybegynnerkurs i ølbrygging, ølsmakekvelder og foredrag på Chateu Neuf. Som er Norske Studentersamfunds tilholdssted på Majorstuen. Konseptet "Mikromandag" arrangeres på to ganger i måneden. Her prøver de ut, og diskuterer forskjellige øl fra mikrobryggerier sammen med publikum. 2. desember arrangerte de ølsmakingen for femtiende gang.

Billig for studenter

Et av hovedformålene med arrangementet er, i følge Eide, å gjøre det så billig som mulig for studenter å prøve ut nye øl. Ølmisjonærene kjøper inn litt forskjellige øl fra mikrobryggerier og gir gjestene et lite glass for å smake, til den nette sum av 150kr.

– En øl på byen kan koste det samme som en billett her, forklarer Eide og legger til at de ikke tjener penger på studentbillettene.

STORT UTVALG: Pecan cookie stout er bare én av mange øl Alve Eide får smake på denne kvelden.

Denne dagen har de derimot valgt noen litt mer eksklusive øl, for å feire at det er den femtiende Mikromandagen. Tema for dagen er derfor ”nerdeaften”.

Fornøyde gjester

Gjest Jonas Braaten, har vært på arrangementet flere ganger. Han ser på Mikromandag som en god mulighet til å prøve nye ting til en god pris.

Ved siden av Braaten sitter Alve Eide som aldri har vært på arrangementet før, men har i dag blitt med en kompis. Han er interessert i øl, og er selv en hjemmebrygger, men hever overrasket brynene når han får prøve en pecan cookie stout.

– Den mørke var god, jeg har aldri smakt en sånn øl før.

Powered by Labrador CMS