TAR HENSYN: Andrea Torblå tar hensyn til de i risikogruppene ved å ikke samles i grupper på flere enn det regjeringen anbefaler.
TAR HENSYN: Andrea Torblå tar hensyn til de i risikogruppene ved å ikke samles i grupper på flere enn det regjeringen anbefaler.

Bekymret for smitte på Sørenga

Store folkemengder strømmet til Sørenga for å nyte solen og varmen den siste måneden. Dette bekymrer folk for spredning av Covid-19 viruset.

Publisert Sist oppdatert

Sørenga er et av mange populære offentlige steder i Oslo. April måned ga en liten smakebit av hva som kan forventes til sommeren. I april var Sørenga fylt med store folkemengder med soleglade mennesker. For noen var dette urovekkende.

Ikke lov å samles mer enn fem personer ute

Covid-19 viruset herjer fortsatt i Norge, spesielt i Oslo. Men det betyr ikke at man må holde seg inne. Regjeringen oppfordrer den norske befolkning til å ta seg en tur ut. Allikevel er det noen retningslinjer som befolkningen generelt bes om å følge.

7.mai kom regjeringen med nye smittevernråd. Disse inkluderte at det fortsatt ikke er lov til å samles i grupper på mer enn fem personer på offentlige steder. Evi Zouganeli er beboer på Sørenga og forteller at det strømmet til med mennesker på Sørenga i april. Det var ikke noe kontroll på folkemengden utenom de som oppholdt seg ved sjøbadet eller hvor tett de andre besøkende satt. Hun bekymrer seg for å forlate hjemmet sitt ettersom hun må passere store folkemengder som ikke holder den anbefalte avstanden til hverandre.

Sørenga er populært for både unge og eldre da det er naturnært samt urbant. Man kan bade, sole seg, nyte sjøen og utsikten over fjorden og byen. Zouganeli forteller at det er stor variasjon i aldersgruppen på de besøkende, men at majoriteten ligger på 20-35 år.

– Jeg får inntrykk av at de yngre ikke er særlig redde for å bli smittet av Covid-19 selv, og kanskje ikke tenker over at vi andre over 40 år kan være engstelige for å bli smittet, sier Zouganeli.

Spredningen av Covid-19 viruset har redusert seg i Norge. Zouganeli er bekymret for at Oslos befolkning skal ta for lett på den gradvise gjenåpningen av landet. Hun mener frykten og faren for viruset har blitt mindre og at folk kommer til å slurve med å opprettholde smittevernrådene fremover, spesielt de unge. Hun er bekymret for at smitten skal blusse opp igjen på Sørenga.

Tar hensyn

Andrea Torblå er en hyppig besøker av Sørenga. Torblå benytter seg at Sørenga sine fasiliteter for å henge med venner og slappe av. I de varme aprildagene oppholdt hun seg på Sørenga mesteparten av dagene for å utnytte det fine været og varmen.

Torblå er en del av den yngre aldersgruppen og føler seg ikke spesielt utsatt for Covid-19 viruset. Hun vektlegger at hun ikke ønsker å sette andres liv og helse i fare ved å ha det gøy med vennene sine på fritiden.

– Jeg forholder meg til regjeringen sine smittevernråd. Derfor er vi aldri mer enn fem personer samlet om gangen. Samtidig prøver vi så godt vi kan å holde 1 meters avstand til hverandre, sier Torblå.

Selv om solen og varmen er fristende forteller Torblå at det ved flere tilfeller har vært alt for mange besøkende på Sørenga på samme tid. Hun ønsker ikke å bidra til økt smitte ved å oppholde seg på populære, offentlige steder. Torblå vil heller være på den sikre siden og vente til regjeringen har endret smittevernreglene.

– Vi som unge har et ansvar for å ta hensyn til de i risikogruppene. Da kan festing og hygge på offentlige steder vente til ting er litt mer som før, sier Torblå.

Torblå er bekymret for at resultatet av de varme aprildagene skal forverre besøkertallene på Sørenga til sommeren. Hun er redd for at det skal bli enda større folkemengder og at risikoen for økt smitte skal forekomme.

Powered by Labrador CMS