Foto: Dagene på hjemmekontoret er blitt mange.

Hjemmekontoret førte til en livsendring

Etter over 30 år med pendling er Turid (55) blitt nødt til å endre livet. Nå har hun det bedre med seg selv enn på lenge.

Opp til 4 dager i uken pleide Turid å pendle fra Mysen til Oslo da hun først startet jobben i Posten. Et travelt liv med mange timer tilbrakt på tog. Da Covid-19 kom til Norge ble livet fort annerledes. Alle timene på toget ble erstattet med gåturer i nærmiljøet og mer tid til seg selv.

–Jeg må innrømme at det har vært deilig å slippe å pendle, man får så mye mer igjen av dagen, sier Turid. Nå er det ikke lenger bare rett hjem for å lage middag før dagen er over, fortsetter hun.SS

Toget tar litt over én time hver vei, så igjennom 30 år er det blitt flere timer på toget enn det hun klarer å telle.

–Samtidig så savner jeg jo dagene på kontoret med kollegaer, bare det å kunne spise lunsj sammen med noen, det savner jeg selvsagt, forteller Turid.

Alle gåturene har gitt henne mer overskudd. Da hun pendlet fantes det verken tid eller ork til sånt. Nå går hun over 10 000 skritt hver dag, og det har hun gjort siden 12. mars 2020.

–Det å komme seg ut, bevege kroppen og lufte hodet gjør så godt, sier hun. De aller fleste turene har hun gått alene, men i blant får hun selskap av venner eller familie.

De dagene været har vært for dårlig har hun bitt tenna sammen og gått turen innendørs. –Det er jo litt stolleprov selvfølgelig, å gå rundt og rundt her hjemme, men de 10 000 skritta, de skal jeg ha, ler hun.

–Jeg savner en hverdag med kollegaer, men alt i alt så lever jeg veldig godt med hjemmekontor. Både hode og kropp nyter godt av å slippe pendling.

Powered by Labrador CMS