SMITTET: 21-åringen testet ikke positivt på hurtigtestene før isolasjonen var over.
SMITTET: 21-åringen testet ikke positivt på hurtigtestene før isolasjonen var over.

Sigbjørn smittet hele kollektivet – bydelsoverlegen tror det vil skje ofte fremover

Lørdag kom det nye restriksjoner i Norge, og landet er så og si tilbake til normalen. Med full gjenåpning er det også meget sannsynlig at smittetallene øker kraftig fremover.

Publisert Sist oppdatert

Sigbjørn Lægdene (21) ble for to uker siden definert som nærkontakter til flere personer. Men hurtigtesten viste negativt gang etter gang.

På grunn av sprengt kapasitet fikk han heller ikke tatt en PCR-test.

Men en uke etter han ble definert som nærkontakt startet symptomene.

Smittet kollektivet

Som følge av alle de negative hurtigtestene gikk Lægdene ut fra at han ikke var smittet.

– Jeg testet meg i hytt og gevær og flere ganger daglig. Til slutt fikk jeg time til PCR, og den var positiv.

Da var det allerede for sent. Lægdene bor i et kollektiv på Grünerløkka med seks andre personer. Samtlige testet positivt for viruset de neste dagene.

– Veldig mange av oss ble ordentlig syke. Jeg har hele tiden tenkt at det bare blir som en forkjølelse. De to neste dagene lå jeg og sov hele dagen, formen var rett og slett helt elendig. Det ble mye verre enn jeg kunne forestilt meg, sier Lægdene.

I ettertid har også viruset ført til problemer for Lægdene.

– Jeg sliter enda med smak- og luktesansen. Alt er borte. Energinivået er også veldig lavt.

På grunn av jobben til Lægdene er han nødt til å teste negativt for å komme inn på kontoret, selv med de nye restriksjonene.

– Nå tester jeg selvfølgelig positivt på alle hurtigtestene, selv om jeg er ute isolasjon. Men jeg skal nok komme meg gjennom dette også, avslutter 21-åringen.

Vil skje ofte

Lars Erik Hansen, bydelsoverlege på Grünerløkka, sier at hele kollektiv som har blitt smittet er blitt normalt.

– Dette har vi vært borti flere ganger, og med så mye smitte som det er i samfunnet nå så er heller ikke kollektivene skånet.

Grünerløkka er bydelen i Oslo med flest beboere. Siden starten av pandemien har over 20 000 personer testet positivt for viruset i bydelen.

Smittetallene på løkka er på 7914 smittede per 100 000 innbygger de siste 14 dagene, like under snittet i Oslo som er på over 8000.

– Det vil dukke opp utbrudd daglig i de nærmeste ukene fram til vi er over toppen av smittebølgen. Heldigvis vil de fleste være vaksinert og få milde symptomer. Bydelen har cirka 400 nye smittede per dag, avslutter bydelsoverlegen.

Powered by Labrador CMS