RUTINERTE: F.v.: Styreleder, Dan Marius Nordhagen, og barsjef, Ole Øvstedal, startet opp Revolver i Møllergata i 2007.
RUTINERTE: F.v.: Styreleder, Dan Marius Nordhagen, og barsjef, Ole Øvstedal, startet opp Revolver i Møllergata i 2007.

Åpner ølkranene igjen: – Det er med skrekkblandet fryd

Etter et halvt år med stengte kraner, blir det igjen tillatt å servere alkohol i Oslo. Samtidig åpnes kafeer og restauranter igjen.

Publisert Sist oppdatert

Fra onsdag 26. mai fortsetter Oslo med trinn to av gjenåpningsplanen. Det offentliggjorde Oslo-byrådet på en pressekonferanse forrige uke.

– Nå avslutter vi den sosiale nedstengingen av Oslo, som har vart siden starten av november, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Blanda følelser

Norgesnytt møter driverne av den røde rockebaren Revolver i Møllergata mandag kveld.

Grunnlegger og styreleder, Dan Marius Nordhagen, er fornøyd med at de kan åpne for alkoholservering igjen.

– Det er kjempebra, og vi er selvfølgelig veldig glade for det. Samtidig føler jeg en blanding av lykke og frustrasjon. Eller skrekkblandet fryd. Det er vanskelig å sette ord på det, sier Nordhagen.

Barsjef, Ole Øvstedal, nikker seg enig.

– Koronasituasjonen har jo satt en støkk i oss. Det sitter litt langt inne å tro at nå fikser alt seg for utelivsbransjen. At det ikke blir en ny nedstenging. Det er tungt å reise kjerringa flere ganger, sier Øvstedal.

– Vi skulle også gjerne holdt åpent i to timer til etter klokken 22.00, men vi tar det vi får, smiler han.

– Hva er forventningene til uken?

– Vi går selvfølgelig all in. Øltankene skal fylles opp, personalet skal tilbake. Vi håper folk kommer innom, hører på musikk og drikker øl!

KJENT I GATA: Revolver etablerte seg i Møllergata for 13 og et halvt år siden. Gutta har ingen planer om å gi seg med det første.
KJENT I GATA: Revolver etablerte seg i Møllergata for 13 og et halvt år siden. Gutta har ingen planer om å gi seg med det første.

Før koronapandemien herjet landet, holdt Revolver åpent 364 dager i året og driftet både restaurant, bar, nattklubb og arrangerte konserter og diverse kulturarrangementer.

– Vi er vant til høyt tempo, full fart og har en trang kjeller med ca. 150 konserter i året. Baren har kun vært stengt på julaften de siste tretten årene. Nå satser vi på høyt tempo snart igjen, sier Øvstedal.

På høy tid

Oslo Handelsstands Forening er også glade for at restauranter, barer og kafeer igjen kan åpne dørene.

– Det synes vi var gledelig, og på høy tid etter en så lang nedstengning, sier Bjørn Næss, administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening.

Han mener serveringsbransjen er dyktige på å praktisere godt smittevern.

– Vi mener serveringsbransjen er vesentlig bedre rustet for å ivareta smittevern enn det som er situasjonen når folk samles i store og uoversiktlige grupper i parker og byrom.

– Bransjen vil nå åpne gradvis og kontrollert, med reduserte åpningstider og antall gjester, samt matservering sammen med alkoholservering, sier Næss.

FHI advarte

Åpningen av skjenkekranene skjer til tross for at Folkehelseinstituttet anbefalte Oslo å vente.

– Det er helt riktig at FHI har gitt en vurdering om å utsette åpning av skjenking, og at smittevernoverlegen ønsket å skille mellom utendørs og innendørs skjenking, sier Raymond Johansen på pressekonferansen forrige uke, og legger til at tilliten til befolkningen har bidratt til at byrådet fatter et annet vedtak enn det FHI anbefalte.

Statsminister Erna Solberg viser til hvorfor regjeringen mener de kan gå videre med gjenåpningen.

– Vi ser at smittetallene er stabile. Vi ser at antall sykehusinnleggelser går ned og at antall vaksineringer går etter planen, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS