Derfor er dette viktig for kulturlivet i Trøndelag

Et mylder av dyktige dansere fra Lets Dance har inntatt scenen i Olavshallen annethvert år siden 1990, nå er det fire år siden sist

Publisert

Jarleveien 12 består av dansematter og speil som strekker seg fra gulv til tak. Hver dag kl. 16 åpnes studio for alle mellom 4-70 år, og annethvert år avholdes det flere forestillinger på Trondheims største scene. Nå har danselivet i Trondheim stått stille siden Corona inntraff i 2020.

– Det er utrolig trist, sier daglig leder, Berit Fløisand Moen, som også åpnet dørene til studio for første gang i 1990. I januar 2020, begynte vi å øve til det som skulle vært 30-års jubileet til Lets Dance. Da pandemien utviklet seg som den gjorde, så vi oss nødt til å avlyse, sier hun.

Elevene fra Lets Dance var nesten i mål, da studio måtte stenge dørene helt for nesten to år siden. Forestillingene som skulle vært i slutten av april, ble utsatt på ubestemt tid.

Dans på avstand

– Tre, nesten fire uvanlige semestre har vært tøft. Vi har måttet begrense antall elever per klasse, så det har vært mulig å holde avstand, sier Berit. I tillegg er det blitt gjort flere tiltak i forhold til smittevern, legger hun til.

Elevene hadde et håp om å gjennomføre forestillingene den kommende høsten, men slik ble det ikke. Lets Dance slapp å stenge ned igjen, men munnbind og meteravstand, i tillegg til ekstra vask, var fortsatt en forutsetning for å kunne ha åpent.

– Jeg er veldig takknemlig for all positiv respons og støtte som er kommet i følge av pandemien, sier Berit. Både barn og foreldre, og ikke minst alle ansatte, har vært utrolig tålmodig og samarbeidsvillig. Vi har sammen klart å holde dørene åpne, legger hun til.

Duket for ny forestilling

Nå er det snart to år siden Lets Dance skulle stått på scenen i Olavshallen. 1 mai i år, prøver de igjen, med håp om å gjennomføre med fullsatt sal.

– Det er vanskelig å forutse hvordan månedene fram til 1 mai blir, men vi har et håp om å gjennomføre, sier Berit. Nå er det fire år siden sist, og elevene gleder seg veldig, smiler hun.

Som en av Trøndelags ledende skoler innenfor dans, er forestillingene en viktig begivenhet for byen.

– Pandemien har påvirket mye, spesielt kulturlivet, sier hun. Vi savner muligheten til å underholde- og publikum til å oppleve. Det finnes ingenting bedre enn å oppleve kunst og kultur på nært hold, noe Corona tok fra oss, sier hun. Det er viktig for elevene, som har jobbet hardt og trutt gjennom et helt semester, og for kulturinteresserte, å få muligheten til å nyte dans fra salen igjen, legger hun til.

Powered by Labrador CMS