KURO: Populær kafé og klesbutikk midt på Grünerløkka

De beste hundevennlige stedene på Grünerløkka 

Som hundeeier er det ikke alltid lett å sette seg ned for å ta en kaffe, øl eller en matbit. På Løkka er det derimot et hav av hundevennlige serveringssteder, men hvilke er egentlig verdt pengene? 

Publisert

Det er anslått at rundt 18 prosent av norges husholdninger er hundeeiere og i nyere tid har det blitt mer vanlig at unge personer har anskaffet seg hund. I det anledning betyr det også at flere ønsker å ta med seg hunden når man skal ut for å spise eller drikke. 

– Lei av å gjemme hunden under jakken 

Vera er en Cocker Spaniel på 2,5 år som er godt kjent med storbylivet.

Det er helt tydelig at det den beste bydelen å bo i som hundeeiere er Grünerløkka, om du liker å ta med deg hunden ut. Går du på tur med hunden din rundt om en lørdag er du absolutt ikke alene. Du er heller ikke den eneste som ønsker å ha med seg hunden, mens man nyter en kaffe eller lunsj. Johanne Archer (24) er på tur med hunden sin Wendi og er glad for at det finnes gode tilbud. 

– Det er ofte jeg ønsker å ha med meg hunden min ut på kafe, heldigvis har jeg en liten hund som jeg kan gjemme under jakken, men det er deilig å slippe, sier Archer. 

I dag er det slik at selv om det er mange steder som begynner å tillate hund er det fortsatt mange steder som ikke ønsker noen firbente gjester. Emma Erlandsen er glad for at det er slik og ønsker at det fortsatt skal være strengt. 

– Det blir jo mye bråk og bjeffing på de serveringsstedene det er tillat med hund. Jeg er glad i hunder, men jeg vil helst slippe. Jeg hadde nok ikke dratt til noen av de serveringsstedene uten hund heller, sier en bestemt Erlandsen. 

Hundevennelig eller muligheten til å ha med seg hund 

Etter å ha testet flere steder rundt om på Grünerløkka er det lett å konkludere med at det er en stor forskjell på hundevennlige serveringssteder og serveringssteder der hund er tillat. Som hundeeier er det ikke gitt at du ønsker å ta med deg din firbente bestevenn om hunden din ikke er komfortabel, det ble også klart hva som var viktig når man er på jakt etter et bra sted å ta med seg hunden. 

1. Hvor hundevennlig er det? Ikke bare at det er lov med hund, men er det en atmosfære som tilsier at selv den mest sosialiserte hunden kan slappe av. 

2. Servering både for mennesker og hunder. For det først spiller det ingen rolle om det er lov med hund der, om ikke maten er god. Så er det jo et pluss om hunden får tilbud om litt vann eller kanskje en egen meny. 

3. Atmosfæren er viktig. Ofte kan det være slik at hundevennlige serveringssteder har satt fram noen harde benker og vuggete bord, da blir man ikke sittende lenge. 

4. Det lille ekstra og det store spørsmålet: Ville du dratt dit selv uten hund? 

Veras tre favoritter på Grünerløkka

Den unge hunden Vera er en ekspert og godt vant med situasjoner der hun må bli med ut på kaffe eller middag. Ser vi til kriteriene er det disse tre serveringsstedene som når topplisten:

Hos Brewdog var det ikke bare god mat og hyggelig atmosfære, men de har også sin egen hundemeny med både bruger, is og øl til hunden din.
Brewdog
200
Kuro

                                                    

 

Powered by Labrador CMS