POPULÆRE PÅ ST.HANSHAUGEN: Gutta på Haugen Etbl. 1994

Gutta på St. Hanshaugen - Fortsatt størst

Gutta på Haugen har fem butikker i Oslo, men det er Gutta på St. Hanshaugen hvor omsetningen er størst. Butikksjefen mener tilbudet er viktig for lokalmiljøet.

Publisert

Spesialbutikken Gutta på Haugen startet opp i 1994 på St. Hanshaugen, og har i år 30-årsjubileum. Butikken tilbyr et stort utvalg av både kortreiste og langreiste delikatesser innen mat og drikke, både i butikk og på nett. Siden 2021 har Trond Svellet, gründer og eier, utvidet med tre nye butikker i hovedstaden.

Først åpnet butikken i VIA-kvartalet, deretter på Sæter på Nordstrand året etter. I juni i fjor åpnet de sin første Gutta-butikk på kjøpesenter, nemlig på CC Vest. Gutta på haugen står også bak iskremboden som er åpen i vår- og sommer-sesongen i parken på St. Hanshaugen. 

Til tross for store utvidelser de siste årene, omsetter butikken på St. Hanshaugen fremdeles for mest, og settes stor pris på av både lokale og reisende.

Viktig for lokalmiljøet

I butikken i Ullevålsveien er det butikksjef Torstein som er på jobb. Bak disken står han og deler ut ostesmaksprøver til kunder. Butikken har et bra år å se tilbake på.

– Året 2023 har vært veldig bra egentlig, det var et bra år i fjor. Det var en liten nedgang fra året før, men overhodet ikke noe drastisk. Vi overlever vi, sier han med et smil. 

Det er nemlig Gutta på St. Hanshaugen som omsetter for mest av alle Gutta på Haugen-butikkene. Den samlede omsetningen for Gutta havnet i 2022 på like under 60 millioner kroner.

Ifølge en artikkel i Finansavisen fra juni i fjor, var dette en økning på 45% fra året før. I artikkelen fortalte daglig leder Trond Svellet at ved 30-årsjubileet i 2024 skal den samlede omsetningen bikke 100 millioner kroner. 

Oslonytt har forsøkt å komme i kontakt med Svellet uten hell.

Butikksjefen mener at Gutta er et bra tiltak for lokalmiljøet på St. Hanshaugen, og at det er mange lokale som benytter seg av tilbudet. Folk bruker den som både dagligvarebutikk, men også for den lille, ekstra kosen i helgene. Det er i helgene det er mest å gjøre på jobb.

– Jeg mener at det er et bra tiltak for å ha noe annet enn hverdagsprodukter, at man har noe som har litt bedre kvalitet, og at man får det man betaler for. Ikke minst har vi et utvalg som ingen andre har, både på ost og spekemat, og det setter folk veldig pris på, sier han.

STORT UTVALG: Utvalget er stort i lokalene i Ullevålsveien 45.

«The real thing»

Ved inngangen i osteavdelingen står Kristin. I dag har hun tatt turen til St. Hanshaugen fra Vinderen. Hun er på leting etter en ost hun hadde fått anbefalt av en godt bekjent.

– I dag hadde jeg fått et tips om en spesiell ost, også tenkte jeg «nå er jeg i området, så da går jeg og spør etter den, forteller hun. 

Siden hun ikke er bosatt på St. Hanshaugen, blir det ikke ofte hun tar turen. Men som butikksjef Torstein, poengterer hun at det må være et fantastisk tilbud for de lokale i bydelen.

– Her får du «The real thing”, og det setter jeg pris på. Det er kanskje ikke denne butikken man handler på hver dag, men det at det finnes slike butikker, det er helt fantastisk, sier Kristin.

Powered by Labrador CMS