UNIVERSITETSPLASSEN: En av mange julegryter som er plassert rundt om i Hovedstaden.
UNIVERSITETSPLASSEN: En av mange julegryter som er plassert rundt om i Hovedstaden.

Overveldet over givergleden til nordmenn

Den tradisjonsrike innsamlingsaksjonen til Frelsesarmeen hadde stor pågang i jula, men tallene for hvor mye som har blitt samlet inn har enda ikke blitt offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert
SLUMSTASJON: Monica Ellingsen takker for gavene som blir gitt til julegryta på Egertorget.
SLUMSTASJON: Monica Ellingsen takker for gavene som blir gitt til julegryta på Egertorget.

– Regnskapsfolkene våre holder fortsatt på med siste opptelling og kvalitetssikring av rapporteringen, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

I 118 år har Frelsesarmeen hatt innsamlingsaksjon i desember for å kunne gi julehjelp til mennesker med en vanskelig økonomisk livssituasjon. I 2018 var det nesten 18 000 mennesker som ba om hjelp, og omtrent 3500 som spiste julemiddag hos Frelsesarmeen. En stor faktor for at de kan hjelpe så mange er alle som bidrar med å putte en pengegave i julegryta deres eller en pakke under treet.

– Gavene kom også i år til aller høyeste nytte, forteller Smith-Solevåg videre.

Oslo slumstasjon

Det er Oslo slumstasjon som forvalter pengene som har kommet inn i løpet av desember. Der jobber Monica Ellingsen som også hvert år står ved julegrytene i hovedstaden.

– Det er vi på slumstasjonen som får pengene, og distribuerer disse videre som hovedsakelig går til mat, sier Monica Ellingsen.

I AKSJON: Håvard Holvik donerer penger til Frelsesarmeen
I AKSJON: Håvard Holvik donerer penger til Frelsesarmeen

Slumstasjonen er ett sted hvor alt fra enslige, barnefamilier og eldre mennesker kan møtes for å få hjelp i vanskelige situasjoner i form av matposer, samtaler eller veiledning.

– Vi får støtte gjennom hele året, men det er absolutt i desember vi får mest gaver både i form av julegaver og penger som blir donert, sier Ellingsen.

Takknemlig

Håvard Holvik er student og er en av de som har donert penger til Frelsesarmeen.

– Jeg prøver å støtte veldedige organisasjoner gjennom hele året, men støtter nok litt ekstra i desember fordi jeg vil at alle skal få en fin julefeiring, sier Holvik.

Videre forteller Holvik at det er flere gode organisasjoner som gjør julefeiringen til mange mye bedre. Han vurderte blant annet å donere til Kirkens bymisjon, men siden han gjorde det i fjor valgte han i år Frelsesarmeen.

– Jeg valgte Frelsesarmeen siden jeg leste om alt det gode de gjør mot Oslo sine borgere, samtidig som de viser takknemlighet ovenfor giverne, sier Holvik.

Powered by Labrador CMS