Fra venstre: Julie (21) og Rikke (23) Tollefsen

Inviterer til åpent hus

Oslo Håndverksdestilleri inviterer nå til åpent hus på fredager. Her kan man nyte en unik opplevelse i fine lokaler.

Publisert Sist oppdatert

Det var pengemektige grunnleggere som var på tur over vidda og bestemte seg for å lage gin i 2015. De kjøpte så et lokale på Etterstad, og var allerede i gang med produksjonen året etter. Destilleriet har tidligere vunnet den gjeveste prisen av dem alle. ´´Masteren´´ som krever at fem dommere gir 100 poeng hver, den har de flere av.

Regimeskifte

I 2018 tok Espen Tollefsen over som daglig leder. Han ansatte en destillatør og begynte å produsere forskjellige produkter som vodka, akevitt og bitter. Etter en stor kamp og mye frem og tilbake har de endelig fått produktene sine på vinmonopolet, forteller Rikke Tollefsen som er skiftleder på Håndverksdestilleriet.

–  Holdt på å endre hele oppskriften

Tollefsen forteller at de var nær å bytte oppskriften på ginen, Vidda. Etter flere avslag på vinmonopolet, begynte de å revurdere om det var riktig oppskrift. Det er viktig å vinne tenderne på vinmonopolet for å få produktene sine inn i samtlige utsalg over hele landet.

Her overføres en væske til damp som deretter kondenseres i et destilleringsapparat

 

Lokalt samarbeid

I et banebrytende skritt mot å fremme lokal produksjon og bevare norske tradisjoner, skiller Oslo Håndverksdestilleri seg ut i spritproduksjonen. De produserer kun sprit med urter og produkter fra Norge. Potetspriten er fra Hoff, og de var det første og eneste destilleriet på lang tid som utelater sitrus fra deres produkter.

–  Det er mye som er vanskelig å dyrke i Norge. Derfor må vi også kjøpe noe fra Tyskland, forteller Tollefsen.

 Munn til munn markedsføring

–  Vi tilbyr smaking og visninger. Vi kan jo ikke reklamere for noe, så vi lever på ´´words off mouth´´. Folk kommer og er fornøyde, forteller de det til venner og tar med naboer og familie, forteller Tollefsen.

Det er ikke lov til å reklamere for alkohol i Norge.´´ § 9-2 første ledd (lovdata.no) er det forbudt å: reklamere for alkoholholdig drikk. Reklamere for varer med samme merke eller kjennetegn som alkoholholdig drikk.´´

–  Vi blir lagt merke til når vi har vunnet priser i Dagbladet, Dagens næringsliv og brennevinmagasinet, legger Julie Tollefsen til. Hun jobber i baren og er søsteren til Rikke.

 

Bursdagspresang

Loftesnes ringer inn helgen med en drink.

Wenche Loftesnes (67) overasket venninnen sin med et besøk til destilleriet. Loftesnes som kun drikker til en god fest, er fornøyd med drinken Oslo mule. Det er kult at det ligger som det gjør, og det er et fint interiør, mener Loftesnes.

– Det er første gang vi er her, men vi har gått forbi å sett det på lys vandring. Planen er å bare ta en drink å dra hjem, forteller hun.

Powered by Labrador CMS