ID-GAVE: Her pakkes det id-gaver til mer enn 350 barnefamilie.
ID-GAVE: Her pakkes det id-gaver til mer enn 350 barnefamilie.

Id på St. Hanshaugen: – Strengere feiring enn i fjor

Id al-Fitr markerer slutten på den muslimske fastemåneden ramadan. Mange muslimer pleier å feire id med familie og venner. Men i år, som i fjor blir det annerledes, forteller styremedlem og prosjektleder i Rabita Imen Hasnaoui.

Publisert Sist oppdatert
Prosjektleder og styremedlem i Rabita, Imen Hasnaoui.
Prosjektleder og styremedlem i Rabita, Imen Hasnaoui.

Det Islamske Forbundet - Rabita sammen med ICC- Islamic Culture Centre arrangerer Drop-in id for barnefamilier, som en alternativ feiring.

– Vi har rekruttert ca. ti frivillige personer, som har vært med og pakket id-gaver til mer enn 350 personer. Id-gavene skal deles ut til inviterte familier på torsdag, sier Hasnaoui.

De har lånt en stor parkeringsplass, hvor familiene kan kjøre innom og hente id-gaven sin.

– Bilene blir ikke stående på parkeringsplassen. Folk kjører inn og registrer seg, barn får litt underholdning når man kjører gjennom parkeringsplassen, så kjøre man ut igjen og reise hjem. Dette er rett og slett for å overholde smittevern reglene som Oslo kommune satt, sier hun.

Annerledes feiring

– Vanligvis har vi id-feiring for barnefamilier hvert år, men de to siste årene måtte vi være kreative for å overholde smittevern og samtidig glede barn. Vi kan jo ikke ha tradisjonell id-feiring, derfor tenkte vi at vi må få på plass et alternativ, forteller hun.

– I fjor arrangerte vi i Rabita drive in-id, og da hadde vi ikke samme restriksjoner i Oslo, hvor vi kunne gjennomføre arrangementer utendørs for inntil 200 personer. Men siden restriksjonene i Oslo nå er så strenge, så vi måtte tilpasse oss. Derfor valgte vi å arrangere drop-in id istedenfor drive in-id. Hele gjennomføringen i år er annerledes enn i fjor.

Glede og barn

UTDELING: Dette er noen av id-gavene som skal deles ut til barnefamilier i morgen.
UTDELING: Dette er noen av id-gavene som skal deles ut til barnefamilier i morgen.

– Hele denne feiringen og alt vi planlegger i forbindelse med id, er det for å glede barn. Hensikten er å skape en minnerik dag for de yngste, som har hatt en tøff tid under pandemien sier Hasnaoui.

Det som ligger i posen er overraskelse til deltakerne, i tillegg skal de dele informasjon om vaksinering, testing og smittevern fra Oslo kommunen.

HJELPER TIL: 22 åringen Anmol Razaq, er med å pakke id-gaver til små barn.
HJELPER TIL: 22 åringen Anmol Razaq, er med å pakke id-gaver til små barn.

Gjennom denne Id-standen vil kommunen kunne nå ut med informasjon til en viktig del av befolkningen.

– Vi har printet ut informasjon som Oslo kommune har skrevet. Den handler om akkurat dette her med vaksinering, om smittevern.

Hasnaoui anbefaler muslimske familier om å feire id sammen med kjernefamilie, og bør ikke ha store sammenkomster med storfamilien.

– For da kan det oppstå smitteutbrudd det bør vi unngå nå, avslutter hun.

22 åringen Anmol Razaq, hjelper til og pakker id-gaver til små barn.

– Det er utrolig viktig at noen har hatt ansvar og kommet med et så bra arrangement, for å glede barn, sier Razaq.

Hun skal også markere id, men ikke som vanlig.

– Jeg har ganske stor familie, og vi pleier å samle oss alle sammen i id, men jeg skal feire id med bare min nærmeste familie. Det blir vanskelig i år siden alt er stengt.

Razaq håper at restriksjonen blir litt løsere, og at vi lever som normalt igjen.

– Jeg oppfordrer alle til å følge smittevernregler, og ikke samles mer enn 10 personer med en meter avstand, slik kan vi bidra til å komme igjen til et normalt liv, avslutter Razaq.

Powered by Labrador CMS