GØY FOR BARNA: Hest og kjerre står for tur, barna får klappe og kose hestene imellom rundene.FOTO: Anine Bjørnsen
GØY FOR BARNA: Hest og kjerre står for tur, barna får klappe og kose hestene imellom rundene.
FOTO: Anine Bjørnsen

Julestemning på Marienlyst

- Julemarked på Drammen Museum

Publisert Sist oppdatert

Drammen Museum ligger på Marienlyst i Drammen, og har hatt som tradisjon de siste 20 årene sitt årlige julemarked. Det er gratis for alle, for deg som vil kikke og for deg som ønsker å selge. Hjertelig velkommen til et hyggelig marked med julestemning og familie kos!

Oppgradering

MARKEDSBODENE: Hyggelige ansikter imøte, smaksprøver og hjemmelagde produkter til salgs.FOTO: Anine Bjørnsen
MARKEDSBODENE: Hyggelige ansikter imøte, smaksprøver og hjemmelagde produkter til salgs.
FOTO: Anine Bjørnsen

Det startet i det små hvor folk kom og satt opp sin egen stand for å vise frem og selge sine produkter. Men siden den tid har det utviklet seg mye og blitt oppgradert. Nå kommer de heller til en ferdig stand som de rigger i stand slik de ønsker. Dermed vil hele bod området få et mer innbydende og hyggelig inntrykk. Hvert år er det litt annerledes på Julemarkedet her på Marienlyst og det er variert med forskjellige ting som skjer. Været var ikke så heldig i år, så noen av planene måtte bli avlyst for denne gang. Men føler likevel vi har fått til å skape en hyggelig familiedag, forteller Ida Klingvall, prosjektkoordinator på Drammen Museum.

Julemarkedet tilbyr tilsammen tretti markedsboder med lokal, kortreist julegodt av mange slag og gode gavetips. Inne er det juleverksted for barna hvor man kan lage honning lys og annen juledekor. Det er koselig julemusikk i høyttalerne, glade barn, hest og kjerre med en hyggelig eldre kar bak leietauet og julestemningen er på topp selv om bakken er bar og regnet faller ned.

Hobbybedrift

BAK BODENE: Trine Kristoffersen, et av mange hyggelige mennesker bak bodene dette året.FOTO: Anine Bjørnsen
BAK BODENE: Trine Kristoffersen, et av mange hyggelige mennesker bak bodene dette året.
FOTO: Anine Bjørnsen

Dette er mitt første marked jeg er med på og jeg driver min egen lille hobby bedrift på verandaen og går masse turer for å få tak i det jeg trenger. Som for eksempel diverse blomster og bær for å lage produktene som du kan kjøpe av meg året rundt. Jeg selger alt fra gele og syltetøy til salver og oljer. Så lenge jeg har på lager da selvfølgelig, sier Trine Kristoffersen med et smil.

Det er mange boder med mye å velge imellom, alt fra julegodt, honning, hjemmelaget bakst, smykker, julekort, keramikk, tøfler, sløyd produkter, strikkeprodukter og mye mer.

Museet er til og med åpent og gratis for de som ønsker å ta en titt på utstillingen også. Absolutt verdt turen! Men var du ikke der Søndag 2.desember 2018
kl.11-15.00, så gikk du dessverre glipp av det i år. Men vel møtt neste år og God Jul.

Powered by Labrador CMS