GODT I GANG: Geir Hval måker frivillig i Dalsbergstien. Foto: Halvor Mork Hermansen

- 25 år siden sist

Geir Hval tok måkingen i egne hender da brøytekantene blokkerte gangfelt og innganger.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 17. januar var det snøkaos i store deler av Oslo. Oslo Kommune hadde full utrykning med brøytebiler for å få klarert veiene og fotgjengerfeltene for den store mengden snø som falt. 

Imidlertid ble brøytekantene flere steder i byen så store at de blokkerte for flere gangfelt og inngangspartier. Disse områdene ble oversett, sannsynligvis fordi vei- og vedlikeholdsavdelingen til Oslo kommune var ved nær full kapasitet. 

Derfor tok Geir Hval måkingen i egne hender.

Frivillig innsats

Hval bor i en leilighet i Dalsbergstien på St. Hanshaugen. Torsdag kveld bestemte han seg for å gå ut og måke. 

Dette var nødvendig fordi de store brøytekantene utenfor leiligheten hans blokkerte for gangfelt og inngangen til bygningen han bor i. 

Normalt er det Oslo kommune som tar seg av disse områdene, men denne gang måte Hval gjøre det selv. Heldigvis var ikke dette et problem for Hval, da han tidligere har vært vaktmester i borettslaget. 

- Det er bare positivt å få måke litt. Da får man både trim og aktivitet, sier han med et glimt i øyet.

Men han utfører også en viktig oppgave ved å måke disse områdene. Dette skyldes renovasjonsarbeidernes tilgang til bygningen. De er ansvarlige for å hente og tømme søpla i Oslo, og uten lett tilgang til bygningene blir deres jobb betydelig vanskeligere og mer tidkrevende. 

Hval ser også på dette som en positiv side av å ta på seg det frivillige arbeidet. Han legger til at det er 25 år siden sist han var ute i gata og måkte, da han var vaktmester.

MYE SNØ: Lagd åpning i brøytekant.

Klager ikke

Selv om Hval måtte gjøre jobben for Oslo Kommune selv, klager han ikke. Han forstår at de har hatt mye å gjøre etter snøkaoset, og ikke har hatt overskuddet til å måke veiene perfekt. Han mener likevel, at selv om han gjør jobben de eller skulle gjort, at de har gjort en strålende jobb på kort tid, tross omstendighetene. 

Han påpeker også at han ikke er alene om å måtte gå ut for å måke åpninger for gangfelt og inngangsparti, da han kjenner til flere i nabolaget som har gjort og gjør det samme som ham.

Powered by Labrador CMS