Øyvind Svare Lorentzen, direktør for Marienlyst-prosjektet hos eiendomsselskapet Ferd.

NRKs nye era: Planer om flytting 

Øyvind Werner Øfsti diskuterer NRKs flytting og fremtiden for allmennkringkasting i Norge.

Publisert Sist oppdatert
NRK: Stort fotavtrykk.

Haugenbladet snakka nylig med Øyvind Werner Øfsti, som er samfunnskontakt og kommunikasjonsansvarlig i Prosjekt Normannsløkka, som er NRKs nye hovedkontor. Han forklarer NRKs avgjørelse om å flytte fra Marienlyst, og hva dette betyr for fremtiden til den norske allmennkringkasteren.

Møter ikke kravene

Øfsti forklarer at de gamle lokalene på Marienlyst ikke lenger møter kravene til en moderne mediebedrift, og at behovene har endret seg betydelig siden kringkastingshuset ble bygget i 1935. 

- Samfunnet og verden har utvikla seg veldig mye siden Marienlyst ble påbegynt og bygd, og kringskastinghuset var allerede tegnet på 30-tallet, sier Øfsti. 

Han understreket behovet for et nytt bærekraftig hovedkontor som oppfyller dagens sikkerhetskrav og gir NRK de beste forutsetningene for videre utvikling.              

KLÆR: Haugenbladet fikk være med inn i NRKs kostymelager på Marienlyst.

For kostbart

Han sier at NRK først undersøkte muligheten for å renovere eller bygge nytt på Marienlyst, men dette viste seg å være både kostbart og belastende for organisasjonen. 

- Salget av Marienlyst vil finansiere det nye hovedkontoret, og vi forventer en byggeperiode på ca tre år etter at reguleringsplanen forhåpentligvis er vedtatt i løpet av 2025.

Åpner opp for muligheter

I tillegg til fordelene med å få et moderne og bærekraftig hovedkontor, vil salget av den 15 mål store eiendommen på Marienlyst frigjøre betydelig plass i denne sentrale bydelen. Dette åpner opp for nye muligheter, ikke bare for NRK, men også for lokalsamfunnet. 

I STUDIO: En ansatt viser frem et nyhetsstudio på Marienlyst.

Ved å gi nytt liv til området, kan det skapes nye arbeidsplasser og muligheter for boligutvikling. 

Dette bidrar til å styrke og diversifisere næringslivet i området, samtidig som det kan føre til en positiv utvikling av boligmarkedet og forbedre livskvaliteten for beboere i nærområdet.

Store planer

Haugenbladet snakket med Øyvind Svare Lorentzen, direktør for Marienlyst-prosjektet hos eiendomsselskapet Ferd, som skal overta den tidligere NRK-tomten. Han delte sine planer og visjoner for det store området.

- Vi ønsker å åpne opp, invitere inn og skape en kulturhub som møter både lokale behov og profesjonelle kulturutøvere.

STORE PLANER: Lorentzen har visjoner for det nye Marienlyst.

Lorentzen utdypet at det er en rekke ambisiøse planer for tomten. Han uttrykker et ønske om å transformere det nåværende kringkastingshuset til en kulturarena og et senter for kulturell aktivitet. 

Koble Marienlyst til byen

NRKs Kulturelle Arv: Fra Fortid til Fremtid på Marienlyst

Marienlyst har en rik historie som strekker seg tilbake til etableringen av NRK og Kringkastingshuset i 1930-årene. Gjennom årene har dette området blitt et symbol på kringkastingens gullalder og et kulturelt ikon for bydel St. Hanshaugen. Med en rekke minneverdige arrangementer, programproduksjoner og kulturelle bidrag har Marienlyst vært et sentrum for både underholdning og informasjon som har formet lokalsamfunnets identitet og stolthet. Denne historiske forankringen har skapt en spesiell tilknytning mellom beboerne i bydel St. Hanshaugen og området rundt Marienlyst, som nå står foran en ny æra med planene for områdets transformasjon.

I tillegg til å fremme kulturelle aktiviteter, er det planer om å bygge et hotell og rundt 1.200 boliger på tomten. Lorentzen forklarte at målet er å koble Marienlyst nærmere Oslo sentrum og innlemme området med byen rundt.

 - Vi ønsker å bygge en kvartalsby på en mer klassisk måte, i tråd med områder som Frogner, Fagerborg og Majorstua, forklarer Lorentzen.

Forbedre grøntområdene

- Vi ønsker å beholde det grønne preget på Marienlyst, samtidig som vi ønsker å forbedre det og gjøre det til et enda mer attraktivt og tilgjengelig område. 

Disse planene signaliserer en spennende utvikling for Marienlyst-området og viser en visjon for en mer levende og integrert bydel i Oslo.

PLANTEGNINGER: Haugenbladet fikk tilsendt tegninger av hvordan planen for Marienlyset er.
Powered by Labrador CMS