ENGA GJENNOM ÅRENE: Aurora viser frem «ENGA» tatoveringen sin. Tallene representerer datoen Vålerenga Idrettsforening ble stiftet.
ENGA GJENNOM ÅRENE: Aurora viser frem «ENGA» tatoveringen sin. Tallene representerer datoen Vålerenga Idrettsforening ble stiftet.

Enga går for gullet

På søndag sparkes endelig Eliteserien i gang. På Vålerenga er optimismen høy.

Publisert

– Vi har et bra lag som bare kommer til å bli bedre. Lag som Bodø/Glimt og Molde har solgt viktige spillere som gjør at vi kan utfordre dem i år, sier Aurora, en tilhenger som har fulgt laget i årevis.

Hun gleder seg enormt til serien starter. Hun tror Oslolaget kan bygge på tredjeplassen i fjor og kjempe for tittelen.

Én drøy måned etter at sesongen skulle startet, er det endelig klart for toppfotball på Helsfyr igjen. Vålerenga er vert for Rosenborg i første serierunde som går av stablene førstkommende søndag.

Aurora mener Ivan Näsberg er en av lagets viktigste spillere. Midtstopperen har vært i klubben siden han var 5 år gammel og var en sentral del av laget som tok bronse i fjor. For innsatsen ble han på slutten av sesongen kåret til Årets Spiller av fansen.

Kvalitet over kvantitet

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson skrev i et blogginnlegg i februar at han tror Vålerenga er en av de heteste gullkandidatene i Eliteserien i år.

Han mener Vålerengas nye overgangsstrategi er en av grunnene. Borte er dagene der VIF henter masse overflødige spillere.

– Nå ligger fokuset på å hente spillere som direkte tilfører kvalitet til stallen, hevder Jonsson.

I et blogginnlegg plasserer Jonsson VIF øverst på tabellen og peker på den sterke startelleveren som et poeng i favør Vålerenga.

HJEMMEBANE: Vålerengas gulljakt starter søndag her på Intility Arena mot Rosenborg.
HJEMMEBANE: Vålerengas gulljakt starter søndag her på Intility Arena mot Rosenborg.

Reidun Engstrøm er mor til en blodfan. Hun er ikke så investert selv, men elsker å dra på kamp med familien.

– Jeg tror de kommer til å gjøre det bra. Treneren virker så optimistisk og engasjert, sier hun om VIF-trener Dag Eilev Fagermo.

Forsiktig håp

Kim Eriksen, livslang VIF-supporter, er litt mer forsiktig, men deler noen av de samme tankene som Joacim Jonsson.

– Jeg tror Vålerenga blir å regne med i toppen, men om stallen er bred nok til å ta seriegull, er jeg litt skeptisk på. Startelleveren, omsider, ser meget solid ut, sier han.

Han trekker frem Aron Dønnum som en viktig brikke i gulljakten. 23-åringen endte med 8 mål og 5 målgivende i fjor, og blir etter alt å dømme et viktig offensivt våpen for Vålerenga.

– Sammen med Sahraoui, Layouni og Kjartansson ser det sterkt ut offensivt for Vålerenga, legger han til.

I tillegg til å kjempe om ligagullet, skal Vålerenga også ut og ferdes i kontinentale kamper. Bronsen fra i fjor sendte Vålerenga til kvalifiseringen av UEFAs nye turnering, European Conference League. Hvem de møter er ennå ikke kjent. Men det er ingen tvil om at supporterne stiller opp om det blir tillatt.

Powered by Labrador CMS