GJENGANGER: 37 år gamle Emil Lahlum har trent i Tufteparken på St. Hanshaugen i mange år.

Emil (37) byttet ut treningssenter med tuftepark: – Det er like bra som å trene inne

Tufteparken på St. Hanshaugen var i 2013 den første tufteparken i Oslo. Emil Lahlum har trent der siden starten.

Publisert Sist oppdatert

Emil Lahlum (37) har trent i tufteparken siden oppstart og trives godt med det. Denne dagen er han helt alene i parken og har alle apparatene for seg selv.

– Du trener gratis og være ute i frisk luft. Det er like bra som å trene inne på et treningssenter. Sier en smilende Lahlum.

– Har du merket mer trøkk i treningsparken etter nedstenging?

– Ja, absolutt. Veldig mange er gira på styrketrening, så når treningssentrene plutselig stenger ned kommer de hit. Jeg liker best å trene midt på dagen. Da har det ikke brukt å være så mange mennesker her, som på ettermiddagen.

Nå som Oslo har åpnet igjen har også treningssentrene åpnet. Lahlum forteller at, det har blitt mye roligere i parken.

ØVELSER: I tufteparken på St. Hanshaugen er det en oversikt over forskjellige treningsmåter

Utviklet av Lasse Tufte

Tufteparken er Norges største produsent av utendørs treningsapparat, med over 200 parker i Norge. Den første parken ble åpnet i Asker i 2012. Konseptet er utviklet av Forfatter og ekspert på egenvekttrening, Lasse Tufte.

FØRSTE: Tufteparken på St. Hanshaugen var den første i Oslo.

– Det hele startet med at jeg og noen venner ville ha en plass å trene for gøy. Apparatene er inspirert fra lekestativene som var på skolen, når jeg var liten. Forteller en engasjerende Lasse Tufte.

Han forteller også at tufteparken på St. Hanshaugen var den første parken som kom til Oslo.

Trener hele året

Lahlum kan meddele at han foretrekker å trene ute. Han trener i tufteparken på St. Hanshaugen selv om det er vinter. Før han begynte å trene i Tufteparken trente han på treningssenter. Det ble et mye billigere valg for han å trene ute.

– La oss si du trener i et kvarter, to ganger i uken. Da er det mye bedre å benytte parken i stedet for å betale for treningssenter.

Han bor ikke så langt unna tufteparken så han tar som regel en gåtur til parken og trener litt styrke når han er der, for så å gå tilbake. Dette er mye lettere for Lahlum i stedet for å være medlem av et treningssenter.

LES OGSÅ

Powered by Labrador CMS