En grønn oase midt i Oslos hjerte

Fra ungdomshjem til å dyrke planter forvandler hjemmet på St. Hanshaugen

Publisert

I bydel St. Hanshaugen i Oslo finner vi et unikt hjem som skiller seg ut fra de andre. Maher Yousef Shaqora (41) har lidenskap for planter, og har forvandlet hjemmet sitt til en imponerende planteoase. Gjennom årene har han utviklet en ekstraordinær samling av planter, og nå deler han sin kunnskap og lidenskap med andre.

En grønn drøm blir til virkelighet

– Jeg har blitt interessert i planter som ungdom, og har ønsket å skape et personlig fristed fylt med grønne skatter. Mitt hjem på St. Hanshaugen som en gang var et vanlig ungdomshjem, er nå et levende. Jeg har brukt mange år på å dyrke og pleie min personlige samling av planter, og resultatene er imponerende, sier Maher.

– Jeg tilegnet meg kunnskap og ferdigheter innen dette feltet og bestemte meg for å åpne hjemmet mitt for å spre budskapet om planteforedling og bærekraft, forteller Maher.

Mahers hjem er nå fylt med et bredt utvalg av planter, både innfødte og eksotiske arter. Han driver med både frøformering og stiklingsformering for å skape et mangfoldig utvalg av planter som kan tilpasses til det lokale klimaet.

Planter som terapi

– Plantene har vært terapi for meg gjennom årene. De har hjulpet meg med å håndtere stress og utfordringer i livet, og jeg mener at å omgi meg med planter har hatt en positiv innvirkning på min helse, forteller Maher.

Deler kunnskap og lidenskap med lokalsamfunnet

– Jeg er ikke bare en entusiastisk planteelsker. Jeg arrangerer også planteskoler og workshops for lokale innbyggere og deler kunnskapen min.

Engasjement og entusiasme har gjort hjemmet hans til et populært sted for både planteentusiaster og nysgjerrige naboer.

Et hjem for sjeldne og eksotiske planter

– Jeg har samlet en rekke sjeldne og eksotiske arter, og har reist mye for å finne unike planter. Jeg har deretter brakt dem tilbake til St. Hanshaugen. I tillegg til de mer kjente plantene, inkluderer samlingen min mer ukjente planterarter.

– Jeg har også et mål om å fremme bærekraft, forteller Maher.

Powered by Labrador CMS