Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Endelig åpner Reptilparken igjen

Coronaviruset har herjet i Norge, og reptilparken er en av de som har kjent på dette.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Reptilpark har eksistert siden 2002, og den finner du på St. Olavsgate 2 nederst
på St. Hanshaugen. Der er det fullt av reptiler og herptiler i alle fasonger.

I februar 2020 kom det kjente Corona viruset til Norge, og allerede i Mars var hele landet i lockdown. Frisører, restauranter og kontorer ble stengt. Reptilparken var ikke noe unntak.

Are Hogner (44) fra Oslo Reptilpark handlet raskt

- Vi stengte på dagen når coronaviruset kom til Norge og landet ble stengt ned.

Are Hogner startet opp Reptilparken, og er grunnlegger og dag daglig leder. Han forteller at det ble en ekstrem nedbemanning, og på det minste var det kun én ansatt per dag i parken.

- Det er bare noen få av dyrene som trenger daglig stell, så det ble bare to-tre timer jobb per dag, forklarer Hogner.

Reptilparken har klart seg greit økonomisk fordi de har spart opp en god egenkapital. Hadde det ikke vært for den egenkapitalen hadde Reptilparken gått fullstendig konkurs.

Et annet spesielt tiltak som parken måtte gjøre er å vaske hver eneste dag inne hos apene, samt vaske seg selv før stellet.

- Det har vært teorier om at coronaviruset kan smitte over på forskjellige primater, derfor har vi måtte passe ekstra godt på hos apene våre, forteller Hogner.

Norsk Herpetologisk Forening har også hatt utfordringer

Thor Håkonsen (43) er leder i Norsk Herpetologisk forening. Foreningen har vært stille helt siden virusutbruddet.

- Vi er jo ingen stor bedrift, og er kun en gjeng frivillige i styret. Foreningen har uansett merket at verden var ned stengt selv om det ikke gikk utover oss økonomisk, forklarer Håkonsen.

Alle medlemmene har gått glipp av medlemsmøter, alt av dyremesser og egne utflukter for å se på det norsk natur kan by på av reptiler og herpetiler.

- Jeg håper vi fortsetter å klare oss økonomisk, den største inntekten er medlemsbetalingen i sommer og hvis medlemmene velger bort den sliter vi litt.

Powered by Labrador CMS