GRÜNDER: Erlend Simensen er medeier, gründer og innkjøper hos Dapper. FOTO: 300089
GRÜNDER: Erlend Simensen er medeier, gründer og innkjøper hos Dapper. FOTO: 300089

Fra sykler til vinbar

I 2013 åpnet Dapper dørene i Nordre Gate 13 på Grünerløkka. Konseptet med sykler, retro herreklær og grooming for menn ble godt mottatt, men ønsker nå å fokusere på plagg for unisex.

Publisert Sist oppdatert

Etter at de avviklet salg av sykler i 2018 har Dapper fokusert mer på salg av kvalitetsplagg og tilbehør. Nå flytter de ett steinkast unna og bytter ut sykler, med vinbar og unisex. I september flytter de til Nordre gate 20, kun et steinkast unna, og Ensemble tar over det gamle lokalet.

Miljøbygg

Erlend Simensen, medeier og innkjøper hos Dapper, tar meg med til Nordre gate 20 hvor det gamle kunstnerkollektivet Påfuglen lå tidligere. Fra det attraktive lokalet skal de flytte inn i et såkalt miljøbygg. Det nye bygget skal bli et miljøbygg med store vinduer, grønne tak og vil bli mer energieffektivt.

— Bygget ligger bedre til selv om det kun er rett ned i gata, vi får trafikk fra både Markveien og Schous Plass. Det vil være naturlig at flere faller innom butikken her med tanke på at Dapper i dag ligger litt bortgjemt i en sidegate, forklarer Simensen.

Ut med sykler, inn med Vinbar

De seneste årene har sykkelkonseptet blitt populært i Oslo. Peloton og Oslo Velo kombinerer kafé og bar med butikk og verksted. I 2018 avviklet Dapper salget av sykler.

— Det var ikke lønnsomt å drive med både sykler og klær i det lokalet vi har i dag. Vi måtte ha solgt rundt 300 sykler og gradvis økt salget av sykler, mens vi tok inn sykler til verksted og fikse det, sier Simensen.

Istedenfor sykler i den nye butikke vil det nå være bar, og fokus på vin.

— Vi har hatt et ønske om å jobbe med vin, og dette blir den perfekte anledningen. Vi jobber med å få skjenkebevilling.

Unisex

Fra det lokalet Dapper innehar i dag skal de utvikle seg videre. Fokuset de har i dag på kvalitetsklær, grooming og tilbehør skal de ta med seg videre.

— På venstre side samt hemsen oppe ønsker vi å ha fokuset på klær og tilbehør. Ideen er å ha en skillevegg man kan åpne og lukke slik at vi på kvelden kan skille kafeen og vinbaren fra selve butikken. I tillegg vil interiøret bli bygget etter modulprinsippet slik at vi kan bytte ut ting om vi ønsker, forklarer Simensen.

Dapper har hatt en liten «community» av faste kunder og stamkunder som de håper på å ha med seg videre. Samtidig ønsker de å utvikle seg til å bli mer unisex.

— Vi har hatt fokus på å tilby flere skostørrelser slik at det ikke bare blir en herremodell. Er det riktig størrelse har det ingenting å si om du er gutt eller jente. Vi skiller heller ikke mellom herre- og damedufter når det kommer til parfyme, vi beskriver heller duftene også kan man velge etter preferanse. Vi ser ingen grunn til å skille på kjønn, avslutter Simensen.

Powered by Labrador CMS