Refel, en stemme for minoritetsgruppene.
Refel, en stemme for minoritetsgruppene.

- Et fristed til å tale

Refel Abeid tar tak i minoritetsgruppene i Oslo. Hun mener det er på tide å utvide mediedekningen.

Publisert

Refel Abeid (26) ankommer Egon småløpende. Hun hadde problemer med bussen, og var derfor usikker på om hun skulle rekke intervju-avtalen.

Hun bestiller seg en kaffe, og forteller direkte om den spennende hverdagen om hvordan hun fikk jobb som assistent for en journalist med muskelsykdom.

- Jeg la ut en annonse på Facebook om at jeg trengte jobb. Der ble jeg kontaktet av en dame som jobber med rekruttering. Jeg la inn CV og søknad og ble deretter valgt ut av fem andre søkere. Det var veldig gøy.

Hvilken type arbeidsoppgaver er det du utfører?

- Jeg assisterer henne, tar opptak av intervjuer hun gjør samt skriver sitater og følger hun til der intervjuene skal være. Ved enkelte tilfeller kan jeg ta bilder om det er behov for det. Elsker at jeg også kan få si mine ideer, og at de blir hørt, sier hun lattermildt.

For bare 1 måned siden begynte Refel å jobbe som assistent. På denne tiden har hun fått muligheten til å intervjue for magasinet, Blikk. Her skal det stilles spørsmål rettet mot homofile og lesbiske med minoritetsbakgrunn.

Hva skal intervjuene handle om?

- Det skal primært handle om det å komme ut som homofil og lesbisk i de minoritetsbakgrunnene som det ikke har vært noe særlig søkelys på tidligere.

Hun er veldig spent, og gleder seg til å intervjue de som har valgt å stille som Jehovas vitner, jøder og hinduer.

- Ved å sette søkelys på dette, er målsetningen at fler føler seg trygge til å komme ut. Vi ønsker virkelig å gi dem et fristed til å tale.

Abeid er utrolig engasjert og tydelig at dette er en kampsak, og ikke minst en veldig viktig en. Hun brenner for arbeidet hun gjør, og det synes gjennom ideene hennes. Hun ønsker også å lage en kortfilm eller få muligheten til å intervjue en homofil eller lesbisk voksen med minoritetsbakgrunn. Hun har sentrale spørsmål som hun ønsker å få svar på, som hvordan barna forholder seg til det etter de er oppvokst i en kultur der dette ikke var akseptabelt. Men, sist og ikke mist, vil de bli utstøtt av et helt samfunn?

Refel er en hardtarbeidende kvinne og dette er vi overbevist om at hun vil få svar på.

Powered by Labrador CMS