Ulovlig glade: Jonas (19) og Ella (21) forteller om en fin vakt, og ingen klager på servicen.

– Få som klager mens de er her

De negative google anmeldelsene renner inn til Illegal burger på Grünerløkka. Samtidig forteller personalet at svært få klager mens de er i restauranten.

Publisert Sist oppdatert

Ella Eidstad Pedersen (21) forteller at det er svært få som klager mens hun er på jobb. Hun syns derimot det er trist at noen kunder sitter igjen med en negativ opplevelse.

Ildsint: Svanhild er tydelig misfornøyd med sin opplevelse.

– Jeg leser ikke google anmeldelser, men blir selvsagt skuffet av å høre at folk ikke har hatt en fin opplevelse hos oss. De eneste klagene jeg får er at ventetiden kan være litt lang. Det er fordi vi bytter kull på grillen to ganger om dagen, sier Ella.

Illegal burger på Grünerløkka
Grønt: Men ikke så skjønt.

Delte meninger

På tross av klagestormen på google den siste tiden, er Illegal burger en respektert burger-institusjon i Oslo. Ragnhild Nordvik (47) er blant de kundene som vender tilbake ved hver anledning.

– Jeg er alltid fornøyd når jeg kommer hit. Etter min mening er dette den beste burgeren i byen. Jeg og mine kommer alltid tilbake. Personalet er også veldig hyggelige, sier Ragnhild.

Oh lord: En annen som ikke er fornøyd med kvaliteten

På andre siden er ikke alle like positive som Ragnhild. Mens OsloNytt er på besøk hos Illegal burger klager nemlig to av gjestene. Alexander Polanco (39) og Lexis Martinez (28) var ikke fornøyde med kvaliteten på maten.

– Jeg føler det var bedre før. Noe har forandret seg. Både på smak og opplevelse, sier en noe skuffet Alexander.

Vil bli bedre

Ella og Jonas syns det er kjipt at restauranten holder på å få et frynsete rykte.

– Det er selvsagt kjipt. Vi kan nok aldri blidgjøre alle, men vi må bare ta til oss kritikken og klagene. Vi skal hvert fall prøve å gjøre det bedre. Håper kundene vil prøve oss igjen, også er det opp til oss å få de til å sitte igjen med et godt inntrykk av oss, forteller de.

Powered by Labrador CMS