Foto: Karoline Laabak

Familiedrevet klesbutikk midt i hjertet av Bislett

Tori Fredriksen og Synne Ramdahl er mor og datter. Lenge har det å ha sin egen klesbutikk vært en drøm for Synne. I 2012 tok hun saken i egne hender.

Publisert Sist oppdatert

Synne forteller at ideen om å starte butikk kom da hun hadde begynt å studere markedskommunikasjon, og var på vei ut i arbeidslivet i den retningen.

– Jeg hadde jobbet deltid i klesbutikk ved siden av studiene hele veien, og kjente på et stort savn etter å komme tilbake til det. Savnet ble til slutt såpass stort at jeg endte med å spørre mamma om hun var interessert i å starte butikk, forteller Synne Ramdahl til Oslonytt.

Moren Tori har jobbet 30 år innen IT i en bank, og det var nettopp det hun jobbet med da Synne spurte.

Ble inspirert i New York

– Jeg husker at Synne var i New York, da hun først luftet ideen for meg. Hun hadde vært i noen butikker som hun syntes var kule, som hadde en kombinasjon av gjenbruk og nye klær, legger Tori Fredriksen til.

– Selv har jeg alltid vært en av de som har dratt og rotet på loppemarkeder og markeder, samt litt med omsøm.

Tori forteller at tanken på å få gjort noe annet, og det å få brukt en annen kreativ side av seg selv enn det hun gjorde i jobben sin da, det var noe som ble litt fristende. Hun forteller at etter ideen kom, så ble de enige om å ta et etablererkurs.

– Vi visste helt fra starten at vi ikke ville være på et senter, og at vi ville være en gatebutikk hvor vi selv kunne bestemme, og ikke bli styrt av noen andre. Da var det ikke mange områder i Oslo som var aktuelle for oss. Så vi havnet her på Bislett.

Tori beskriver at de hadde sommerfugler i magen etter de hadde lagt inn forespørsel på lokalet.

– For dette lokalet er virkelig helt topp. Vi har jo vårt eget lille hjørne her, og det kan jo ikke bli bedre enn det, forteller Tori begeistret.

Flere fordeler enn utfordringer

Mange vil kanskje tenke at det er en utfordring å drive butikk som ikke ligger midt i sentrum, men Synne finner flere fordeler enn ulemper.

Noen av de fine tilbehørene butikken har å by på. Foto: Karoline Laabak

– Jeg synes egentlig at det er flere fordeler. I et nabolag får du flere lojale kunder, og det er ikke like mye konkurranse blant butikkene. Du er en del av et nabolag, i stedet for en kjempestor handlegate der ting fort kan bli veldig upersonlig.

Hun forteller at for butikkens del har det bare vært en fordel, da det er lettere å bli lagt merke til som en enkeltstående butikk.

Hun legger til at de har vært veldig heldige og hatt lojale kunder fra dag en, og opplever at de har hatt fin vekst alle år.

Kunder i alle aldre

Noen av merkene butikken har å tilby. Foto:Karoline Laabak

– Siden vi er mor og datter så dekker vi et stort aldersspenn, noe jeg ser på som en kjempefordel, for vi treffer veldig mange. Vi har kunder fra 20 årsalderen helt opp til de som er 80-90 år.

Tori Fredriksen legger til at mange også gir uttrykk for at de setter pris på at det også er voksne på deres egen alder som står i butikken.

– I helgene er det jo studenter som jobber hos oss, men de er heller ikke av de aller yngste. Vi har prioritert et aldersspenn der også.

Alt fra gensere til duftlys

Synne forteller at i butikken har de valgt hovedsakelig skandinaviske merker, og at de har bygd opp et fint samarbeid med merkenleverandørene deres. De selger alt fra klær og vesker, til tilbehør og smykker.

– Mange av merkene har vi hatt helt siden starten. Vi prøver også å bytte ut litt og litt, men vi prøver å ha en jevn varepakke, slik at kundene vet hva de får, forteller Ramdahl.

Butikken har mange danske merker, men også norske, som selger kjempebra. Nå vil de derimot satse enda mer på flere norske merker.

Butikken ligger på sitt egne lille hjørne. Foto: Karoline Laabak

– Og i tillegg til klær og tilbehør, så har vi jo også velværemerker som såper, bodylotions, duftlys og den type ting. Og det vi har av smykker og småting selger vi enormt mye av.

Planer fremover

Ved slutten av pandemien startet de å pusse opp, og nå planlegger de å fullføre oppussingen helt.

– Vi skal pusse opp litt, og fullføre oppussingen vi nettopp har hatt ved å bytte gulv. Så det er vår kortsiktige plan, ellers blir det det å spesialisere oss enda mer, gjøre smartere innkjøp, og det å tilpasse oss våre kunder, slik at de får det beste tilbudet, forteller Synne.

Butikken har akkurat avsluttet et rekordår når det gjelder salg, og Tori forteller at de føler seg veldig heldige.

– Vi hører om konkurser og alle de små butikkene som sliter. Vi har hørt mange historier om flere små butikker som har måttet kaste inn håndkleet. I denne økonomien blir det jo vanskelig for mange å drive butikk, så igjen, vi er heldige, forteller Tori.

Ønsker du å besøke walk in closet? Besøk de i Theresesgate 40a.

Powered by Labrador CMS