Utenfor Vega scene

Filmanmeldelse: Priscilla

Utforsk Sofia Coppolas rørende tolkning av Priscilla Presleys forhold til Elvis i filmen "Priscilla"

Publisert

Vegascene har lenge vært en favoritt blant filmelskere i Oslo. Siden 2018 har Vega Scene åpnet dørene for filminteresserte i alle aldre og skapt et unikt miljø der gode filmopplevelser står i sentrum. Derfor velger jeg å se "Priscilla" på Vega scene. Vega Scene har ofte visninger før de ordinære kinopremierene. Å få se filmen før alle andre er en unik opplevelse som man bare ikke kan takke nei til.

 —Det stemmer at vi ofte har førpremierer på filmer hos oss. Imidlertid vises filmene vanligvis en eller to dager før de ordinære kinopremierene hos andre, bekrefter Vega Scene.

I 2022 tok storfilmen "Elvis" verden med storm og erobret kinosalene overalt. Filmen ble møtt med stor entusiasme, og jeg gledet meg til å få se Priscilla sin versjon av historien. Hvem har vel ikke dagdrømt om å bli lagt merke til av en artist, kanskje til og med bli plukket ut fra publikum og få sin store stund på scenen? Jeg vet jeg har det i hvert fall.. Gjennom filmen fikk vi nemlig et glimt inn i hvordan det kunne ha vært å gå i Priscillas sko og å være en del av Elvis' skinnende verden.

Den legendariske filmskaperen 

Dagens film er skapt av den legendariske regissøren Sofia Coppola, kjent for filmer som "The Virgin Suicides" og "Lost In Translation". Gjennom sitt arbeid viser hun nok en gang sin unike evne til å tilføre femininitet og kvalitet til historiene. 

Hun dykker inn i de komplekse nyansene av forholdet mellom Priscilla Presley og Elvis. Coppola regisserer på en måte som gir oss en fin historie uten å være belærende eller altfor dramatisk. Vi får virkelig forståelse for maktstrukturene rundt Elvis og hvordan de påvirket forholdet deres. 

Priscilla fremstiller seg som det perfekte bildet av feminin skjønnhet. I sitt perfekte dukkehjem, Graceland, svever hun gjennom rommene, alltid omgitt av bilder og minner av Elvis. Han trenger ikke å være fysisk til stede for å være til stede i hennes verden. Hans nærvær føles i hvert møbel, på veggene dekorert med platina-plater og i de silkeaktige gardinene. Til og med i klesstilen hennes og i hennes daglige skjønnhetsrutiner finner vi spor av ham.

I salen sitter Hannah Ellingsen, en selvutnevnt “filmnerd”, som har gledet seg veldig til å se Priscillas versjon av fortellingen. Hun ble selv positivt overrasket av filmen.

— Jeg har sett Elvis tidligere, og det var gøy å se hvor annerledes det var med Austin Butler sammenlignet med Jacob Elordi, deler Ellingsen entusiastisk. 

Spaeny og Elordi som Priscilla og Elvis 

Cailee Spaeny og Jacob Elordi gjør begge en fantastisk jobb som Priscilla og Elvis. Deres sterke kjemi og talent gjør dem til perfekte valg for rollene. Spaeny gjør en flott jobb med sin portrettering av Priscilla, og hennes følelsesfulle uttrykk fanget mye oppmerksomhet på en diskret måte.

Selv mener jeg høydeforskjellen mellom Elordi og Spaeny bidrar til å fremheve Elvis' innflytelse. Det er også en subtil, noen ganger åpenbar, påminnelse om Priscillas alder. 

En film om kjærlighetens utfordringer 

Priscilla" er en film som treffer deg dypt og etterlater deg med dype tanker og sterke følelser. Med imponerende regi og en rørende historie er dette en film verdt å se. Priscillas endelige avgjørelse om å gå, understreker hennes styrke og selvbevissthet. Ordene hennes, "Hvis jeg blir, vil jeg aldri dra," er en sterk bekreftelse på hennes behov for frihet og selvutvikling.

    Oslonytt gir denne filmen terningkast 4. 

Powered by Labrador CMS