POPULÆRT: Den røde løperen var rullet ut til åpningen og over 300 shoppingglade mennesker sto i kø for å
få med seg åpningen. Foto: 300033.
POPULÆRT: Den røde løperen var rullet ut til åpningen og over 300 shoppingglade mennesker sto i kø for å få med seg åpningen. Foto: 300033.

Åpnet ny flagship store

Hennes & Maurits åpnet onsdag forrige uke en ny butikk i Tv2 sitt gamle hovedkontor, i Karl Johans gate 14. Butikken er en av verdens største HM butikker og figurerer som verdens topp ti største HM flagshipstores.

Publisert Sist oppdatert

Oda Rud Gundersen, har tatt veien helt fra Rjukan for å oppleve den nye butikken og samtidig sette start for juleshoppingen.

– Dette er helt sykt! Jeg tror aldri jeg har vært i en så stor butikk før. Det ser ut som et kjøpesenter, sier Rud Gundersen.

OPPTUR: Butikken strekker seg over hele fem etasjer og føyer seg inn i rekken av andre
flagshipstores i Karl Johans gate. Foto: 300033.
OPPTUR: Butikken strekker seg over hele fem etasjer og føyer seg inn i rekken av andre flagshipstores i Karl Johans gate. Foto: 300033.

Den nyåpnede butikken er på over 4500 kvadratmeter. Til sammenligning har de andre HM i landet har en snitt størrelse på 1800 kvadratmeter. Til åpningen har HM fått med seg de norske designerne Marthe Krogh, Edda Gimnes og en av skaperne bak merket FWSS, Cathrine Børter. De tre står bak en liten kolleksjon der de har redesignet tidligere HM plagg.

Svake tall

HM satt i første kvartal 2018 igjen med over 33 milliarder kr i varelager. Men selv om klesgiganten har slitt med salget, spås det en bedre fremtid. Grunnet god utvikling i netthandelen forventer selskapet en oppgang i handelen på 25 prosent mer enn i 2017.

HM Home

Dette er første gang HM åpner en konseptbutikk i Norge. Der finner man ikke bare en vare, men hele opplevelsen utover varen. Blant annet finner man filialen Bunches, hvor det selges levende blomster. Marsipan Kompaniet har også sitt eget område hvor det er mulig å kjøpe marsipan frem til jul;

NORSK MARSIPAN: Dev Dhunsi, forteller at de er den siste fabrikken som fortsatt
produserer marsipan i Norge. Foto: 300033.
NORSK MARSIPAN: Dev Dhunsi, forteller at de er den siste fabrikken som fortsatt produserer marsipan i Norge. Foto: 300033.

– Når vi ble invitert til å stå her, nølte vi ikke ett sekund. Utrolig spennende og gøy da vi som regel har distributører som selger for oss. Så det er utrolig koselig og få møte kundene direkte. For ikke å glemme denne utrolige atmosfæren av en butikk vi står i, sier Dev Dhunsi.

Hva som skal skje med den eksisterende HM butikken, 20 meter lenger oppe i gaten er ennå ikke avgjort. At den ikke vil figurere som en HM butikk er imidlertid klart. Den stenger dørene julaften.

Powered by Labrador CMS