BYGGEPLASS: Dette har vært utsikten fra fotballbanen på Dælenenga det siste året.

Flerbrukshall ferdig i 2025

Den nye flerbrukshallen på Dælenenga ble først satt til å være ferdig i starten av 2024. Utsettelsen har konsekvenser for de lokale idrettslagene.

Publisert

Etter det gamle klubbhuset på Dælenenga ble revet våren 2022, kunne utbyggingen av den nye flerbrukshallen starte. Kommunikasjonsansvarlig for Oslobygg, Ingunn Olsen, sier at det nå blir jobbet hver ukedag og arbeidet går i henhold til siste plan.

Hallen skal inneholde en fullskala spillehall med tilhørende støttefunksjoner, som garderober og styrkerom. I tillegg skal det bygges flere kampidrettsarealer og klubbhusmiljø med møterom, kontorer, kiosk og personalrom.

Styreleder i Grünerløkka Fotball IL, Lars West Johnsen, forteller at klubben ser frem til å ta i bruk garderober, klubbhus og kontorer.

- Nå er garderobene midlertidige løsninger i brakker rundt Dælenenga, sier han.

Utsatt ferdigstillelse to ganger

I en artikkel på Grünerhallen sin nettside informerer direktør i Oslobygg, Eli Grimsby, at utbyggingen har blitt forsinket på grunn av problemer med grunnforholdene.

Hallen ble først satt til å være ferdig i starten av 2024. Men da de dårlige grunnforholdene ble oppdaget, så Oslobygg seg nødt til å utsette ferdigstillelsen til 4. kvartal 2024. Senere har det kommet en ny utsettelse til 2. eller 3. kvartal 2025.

- Dersom alt nå går etter planen, planlegger vi å være ferdig med grunnarbeidene i september 2023, informerer Ingunn Olsen.

Hun legger ikke skjul på at det alltid er usikkerhet knyttet til forhold i grunnen og i forbindelse med grunnarbeid. Men de har et godt samarbeid med entreprenør for å sikre videre drift.

Dårlige forutsetninger for Grüner Fotball IL

Styreleder Johnsen merker at utsettelsene har hatt konsekvenser for fotballklubben.

- Tilværelsen med dårlige forutsetninger blir veldig lang for oss, forteller han.

I oktober 2021 pakket de ned og trodde de måtte leve med et trangt område i 2 år. Men etter to utsettelser ser det nå ut til at klubben må leve under disse forholdene i 4 år.

Grüner Fotball skal fremdeles spille på kunstgressbanen utenfor og flerbrukshallen har derfor ikke så mye å si for sporten i seg selv. Klubben synes det er viktigere at idretter som sårt trenger en hall får benytte seg av den, som håndball, innebandy og turning.

Johnsen mener flerbrukshallen er avgjørende for allidretten på Grünerløkka.

- Det finnes massevis av idretter for ungdom på Løkka som ikke har noen hall. Derfor er det andre som trenger denne enda mer enn oss, sier han.

Powered by Labrador CMS